Banzai

Omschrijving

Banzai is een Herder kruising van 5 jaar (05-04-2014). Helaas is Banzai teruggekomen bij ons in de opvang omdat hij niet alleen thuis kan blijven.

Toen Banzai in augustus 2018 bij ons binnen kwam, vond hij alles en iedereen spannend en eng. Hij mocht meedoen met een project van Dutch Cell Dogs om te werken aan zijn onzekerheid en hoewel hij ook dit in het begin allemaal maar spannend vond, heeft hij hier grote stappen gemaakt.

Na dit traject mocht hij mee naar een nieuwe baas. Hier heeft hij zich ontwikkeld tot een knuffelkont in huis. Hij is graag bij de baas en dat geeft problemen bij het alleen zijn: dit kan hij namelijk niet. Wij zoeken dan ook een huisje waar het alleen zijn met kleine stapjes getraind kan worden, een nieuwe eigenaar moet er wel rekening mee houden dat dit lang kan duren. Mogelijk dat de aanwezigheid van een sociaal teefje hem hier bij kan helpen. Aangezien Banzai groot is, zoeken wij een soortgenoot van eigen formaat. Uiteraard moet uit een kennismaking blijken of het een match is. Omdat Banzai nooit in huis heeft gewoond bij kinderen, plaatsen wij hem alleen bij oudere kinderen vanaf 16 jaar.

Banzai is buiten op straat heel erg snel afgeleid en trekt dan aan de lijn. Banzai zal het beste tot zijn recht komen in een rustige buurt en wellicht ergens waar hij een eigen terrein of grote achtertuin heeft.

Voor Banzai zoeken wij een baas die hem genoeg uitdaging geeft door middel van hersenwerk zoals zoekspelletjes. Ook is het belangrijk dat een nieuwe baas geduld heeft als Banzai overprikkeld raakt. Hij vindt nieuwe situaties vaak spannend en wij zoeken iemand die hem hierin begeleidt.

Bent u een doorzetter en bent u ook gevallen voor Banzai's leuke uitstraling? Dan horen wij graag van u! Heeft u interesse in Banzai dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht