Binkie

Omschrijving

Binkie is een Labrador van 9 maanden oud (27-10-2018) die is afgestaan omdat het niet samen ging met de baby des huizes.

Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat Binkie een onzekere hond is die angstig reageert in nieuwe situaties. Hij moest ook bij ons heel erg wennen, vond zijn kennel maar raar en was bang van al die nieuwe mensen.

Gelukkig blijft Binkie wel een echte Labrador die dol is op eten en hier hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Door middel van voer en leuke wandelingen begon hij steeds meer aan ons te wennen en inmiddels zien we hier een heel andere Binkie! Hij gedraagt zich terug als een heerlijk drukke, onstuimige, speelse jonge hond die enorm van knuffelen en, hoe kan het ook anders als Labrador, water houdt.

Voor zijn leeftijd luistert Binkie goed: hij kent al een aantal basiscommando’s en kon bij zijn vorige eigenaar ook loslopen. Op andere honden reageert hij goed, al kan zijn drukke gedrag voor sommige van zijn soortgenootjes wel wat teveel van het goede zijn.

Voor Binkie zoeken wij een baas die met hem aan de slag gaat. Iemand die bijvoorbeeld met hem naar een diervriendelijke hondenschool gaat voor een cursus om de band tussen baas en hond te versterken. Een baas die hem in een rustige tempo meeneemt op avontuur om hem zo meer zelfvertrouwen te geven in nieuwe situaties. Aangezien Binkie is afgestaan omdat hij niet goed overweg kon met de baby, zoeken wij een situatie waar geen kleine kinderen zijn. Oudere kinderen (vanaf 14 jaar) is mogelijk, maar zij moeten dan wel eerst een band met Binkie krijgen.

Bent u degene die aan de slag wil met Binkie? Dan horen wij graag van u!

Heeft u interesse in Binkie dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht