Nova

Omschrijving

Deze knappe Stafford dame heet Nova. Ze is gevonden en niet meer opgehaald door haar eigenaar. Hierdoor weten we niet exact hou oud ze is, haar leeftijd is geschat op 8 jaar (01-08-2011).

Nova is een onzeker hondje. Nieuwe mensen vindt ze in het begin nog een beetje spannend, maar ze is wel erg nieuwsgierig. Als het contact eenmaal is gemaakt, is ze een echte kroelkont. Hoewel ze ook wat onzeker kan zijn als je haar aait, geniet ze toch erg van alle aandacht.

Nova vindt wandelen erg leuk en is enthousiast als ze mee mag. Ze loopt netjes aan de lijn en vindt het heerlijk om even een rondje te zwemmen. Ondanks dat Nova wat ouder is, vindt ze spelen met de flos erg leuk om te doen. Ze laat ook netjes los op commando. Als Nova gewend is aan mensen, doet ze ook graag een voerspelletje.

Wanneer Nova zich onzeker voelt, kan ze gaan piepen en zich gestrest gedragen. Wij zoeken dan ook een lieve eigenaar die haar zelfvertrouwen kan geven en van wie Nova steun kan krijgen als ze het nodig heeft.

In het dierenopvangcentrum vindt Nova het niet leuk om alleen te blijven. Wij zoeken dan ook een eigenaar die veel thuis is en waarbij het alleen zijn rustig opgebouwd kan worden.

Hoewel Nova altijd vriendelijk is, plaatsen wij haar gezien haar onzekerheid alleen bij oudere kinderen vanaf 12 jaar.

Richting andere honden is Nova eerst wat terughoudend en vindt ze alles een beetje spannend. Naarmate ze de andere hond vaker heeft gezien, vindt ze het wel prima. Echt spelen met een andere hond doet ze nog niet. Wij vermoeden dat een andere hond haar wel meer zelfvertrouwen zou kunnen geven. Ze zou, indien er bij de kennismaking een klik blijkt te zijn, bij een rustige reu geplaatst kunnen worden. 

Deze hond doet sinds 6 september 2019 mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met haar getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat de hond tot 1 november 2019 niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Bent u degene die Nova een gouden mandje en veel liefde kan bieden? Dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen.
https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht