Boyke

Omschrijving

Deze grote vriendelijke reus luistert naar de naam Boyke. Boyke is een Cane Corso van net 2 jaar oud (18-08-2017). Hij is bij ons in de opvang gekomen, omdat zijn vorige eigenaar wegens privéomstandigheden niet meer voor Boyke kon zorgen.

Boyke is een lieve maar ietwat terughoudende jongen. Hij vindt het eerste contact wat spannend, maar voor een voertje wil hij graag komen. Als hij je eenmaal kent, dan is hij erg blij je te zien en begroet je dan ook enthousiast. Wel vindt hij het nog spannend om uitgebreid geaaid te worden.

Tijdens het wandelen loopt Boyke netjes mee, soms kan hij weleens trekken als hij iets lekkers ruikt. In een rustige omgeving is Boyke meer op zijn gemak, maar naarmate er meer verkeer nadert, wordt hij wat onzekerder en kan hij soms schrikken als hij het niet helemaal vertrouwt. Daarom zoeken wij een rustige omgeving met een ruime tuin! 

In de opvang reageert Boyke goed op andere honden. Hij zou dus mogelijk bij een andere hond van ongeveer gelijke grootte geplaatst kunnen worden. Of er een klik tussen de honden is, zal moeten blijken tijdens een kennismaking.

Boyke vindt nieuwe situaties nogal spannend, om deze reden plaatsen wij heb dan ook niet bij jonge kinderen. Dit omdat jonge kinderen voor hem onvoorspelbaar kunnen zijn. Wij vermoedden dat kinderen vanaf 16 jaar geen probleem voor hem hoeven te zijn.

Bij zijn vorige eigenaar kon Boyke een aantal uurtjes alleen thuis blijven en verbleef dan gewoon los in de woonkamer. Verder is hij goed zindelijk.

Deze hond doet sinds 6 september 2019 mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met hem getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat de hond tot 1 november 2019 niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Heeft u interesse in deze grote jongen met klein hartje? Dan horen wij graag van u. U kunt via onderstaande link een aanmeldformulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!
https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht