Tysha

Omschrijving

Tysha is een leuke Stafford dame van 5,5 jaar (11-03-2014). Tysha heeft altijd samen met haar zusje gewoond. Helaas was het, omdat Tysha buitenshuis snel overprikkeld raakt, niet mogelijk om beide honden bij elkaar te houden. 

Tysha is een vlotte dame en vriendelijk naar mensen toe. In huis is ze rustig en komt ze graag knuffelen op de bank. Kauwen op een lekker bot of zoekspelletjes doen vindt ze erg leuk. Ze vindt het in huis ook leuk om commando’s te leren en uit te voeren in ruil voor een lekker voertje.

Buitenshuis reageert Tysha met wandelen op andere dieren en/of honden.  Ze blaft dan en is erg druk. Om deze reden zoeken wij een huis voor haar in een rustige omgeving, een woonwijk is voor haar niet geschikt. Voor Tysha zoeken wij een baas die op een diervriendelijke manier aan de slag met haar gaat. Wij geloven namelijk dat er met de juiste begeleiding nog veel met haar te bereiken is. 

Omdat Tysha buiten nog veel begeleiding nodig heeft, plaatsen wij haar niet bij jonge kinderen. Bij kinderen vanaf 16 jaar is dit wel mogelijk. Wel is het belangrijk dat Tysha buitenshuis consequent dezelfde manier van werken krijgt.

Hoewel Tysha altijd samen met een andere hond heeft gewoond, reageert ze niet goed op andere onbekende honden. Een nieuwe eigenaar moet er dan ook rekening mee houden dat Tysha niet los kan. Om deze reden zoeken wij dan ook een huis waar een tuin aanwezig is, zodat ze vrij kan rennen, lekker kan ravotten en met de bal kan spelen. Dit vindt ze namelijk echt geweldig. 

Tysha heeft altijd samen gezeten met haar zusje, het is dan ook niet bekend of ze alleen thuis kan blijven zonder maatje. Wij zoeken dan ook een plekje waar dit rustig opgebouwd kan worden.

Eerder dit jaar heeft Tysha meegedaan met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met hem getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers. De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.

Bent u degene die deze lieve meid een gouden mand geeft? En bent u bereid om te investeren in Tysha door middel van training ? Vul dan het aanmeldingsformulier in: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht