Ella

Omschrijving

Dit knappe buitenlandse herder mixje van bijna 9 jaar (05-01-2011) heet Ella. Ze is bij ons in de opvang gekomen omdat de eigenaar wegens omstandigheden helaas niet langer meer voor haar kon zorgen.

Ella is een onzekere hond en heeft dan ook erg moeten wennen. In het begin is ze in het contact met nieuwe mensen terughoudend maar door haar rustig te benaderen en gebruik te maken van voertjes, is een eerste voorzichtige klik al best snel gemaakt. Ondanks haar onzekerheid als je haar aait, geniet ze toch erg van alle aandacht. Wel hebben we gemerkt dat ze soms meer moeite heeft met mannen. De mannelijke verzorgers moeten dan ook net wat extra moeite doen om het vertrouwen van Ella te winnen. Vanwege haar onzekerheid zijn we voor Ella op zoek naar een eigenaar die haar steunt wanneer ze dit nodig heeft en haar zelfvertrouwen kan geven.

Buiten bloeit Ella helemaal op en ze gaat graag mee wandelen. Wel moet een nieuwe eigenaar rekening houden dat ook buiten Ella niet van onbekende mensen houdt. Als voorbijgangers te dicht bij haar komen, dan kan ze uitvallen.  Ondanks dat ze al wat op leeftijd is, vindt ze het soms nog wel leuk om achter een (piep-)speeltje aan te gaan. Ze speelt graag verstoppertje met haar eigen speeltjes: ze haalt een speeltje dan op en begraaft deze vervolgens in het zand. Bovendien vindt ze het leuk om haar neus te gebruiken, vooral als dit in combinatie is met voer oftewel voerspelletjes.

In het verleden is gebleken dat Ella kinderen niet erg op prijs stelt. Om deze reden plaatsen wij haar dus niet bij kinderen. Ze zal het best aarden in een rustige omgeving, maar wel bij mensen die nog graag dingen met haar gaan ondernemen. 

In de opvang reageert ze wisselend op andere honden. Aangezien ze ook al een beetje op leeftijd is en om de rust te bewaren, plaatsen wij haar niet bij andere honden of overige huisdieren.

Deze dame is netjes zindelijk en kan in principe een paar uurtjes alleen thuis blijven. Ze vindt nieuwe situaties echter wel spannend, dus we adviseren wel om het alleen zijn rustig op te bouwen.

Heeft dit lieve grijze snoetje uw hart gestolen? Dan willen wij u vragen om via onderstaande link een aanmeldformulier in te vullen:  https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht