Toby

Omschrijving

Toby is een dwergpinscher van bijna 7 jaar oud (19-03-2013). Hij is bij ons terecht gekomen wegens gezinsuitbreiding. Hierdoor werd het voor Toby te druk in huis. 

Toby is een bang hondje en vindt vooral nieuwe mensen en situaties erg spannend. Door middel van veel liefde, geduld en lekkere voertjes kun je zijn vertrouwen winnen. Als het vertrouwen er nog niet is of als er een voor hem spannende situatie is, durft hij te happen. Toby communiceert dit in dit geval wel duidelijk door van tevoren te grommen. Vanwege Toby's angstige karakter, zijn we voor hem op zoek naar een eigenaar die bereid is om eerst te investeren in de relatie met Toby alvorens hem mee naar huis te nemen.

Ondanks zijn kleine formaat is Toby geen standaard schoothondje. Als je eenmaal een band met hem hebt vindt hij het wel lekker om eventjes gekriebeld te worden op zijn lijfje, maar voor hem hoeft het geen eindeloos gefriemel te zijn. Deze jongen is liever lui dan moe. Eventjes wandelen is voor hem geen probleem, maar achter speeltjes aanrennen doet hij niet echt. Waar hij wel voor te paaien is, is eten. Voerspelletjes vindt hij dan ook wel leuk om te doen. Daarna kruipt hij graag weer onder een dekentje om zijn schoonheidsslaapje te houden.

Gezien zijn onzekere gedrag zal Toby niet bij kinderen geplaatst worden. Op hondjes van eigen formaat reageert Toby goed. Mogelijk zou hij dus bij een teefje van gelijke grootte kunnen wonen, maar tijdens een kennismaking zal moeten blijken of er een klik is. Wellicht helpt een ander hondje hem om wat meer uit zijn schulp te kruipen in plaats van onder een dekentje.

Vanwege zijn gedrag moet een nieuwe eigenaar er rekening mee houden dat visite een belangrijk aandachtspunt is. Het is van belang dat de nieuwe baas hieraan wil werken en op positieve wijze met Toby gaat trainen.

In de opvang is hij netjes zindelijk. Toby kan naar gewenning alleen thuis zijn.

Bent u bereid de uitdaging met Toby aan te gaan? Dan willen wij u vragen om via onderstaande link een aanmeldformulier in te vullen. https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht