Kay

Omschrijving

Dit knappe herdermannetje heet Kay. Hij is bij ons in de opvang gekomen nadat hij ruim 6 weken op straat rond gezworven heeft. Niemand heeft zich voor hem gemeld, dus zodoende mag hij op zoek naar een nieuwe baas. Zijn leeftijd is geschat op 1 jaar (01-02-2019).

Kay is een echte stuiterbal. Rust komt nog niet voor in zijn woordenboek, maar in een opvang met zoveel prikkels is dat natuurlijk ook niet zo gek. Het is daarom belangrijk dat een nieuwe baas dit goed beseft. Hij heeft in zijn nog jonge leventje nog niet veel geleerd en zal vanaf de basis moeten beginnen. Wij raden daarom ten zeerste aan om met hem op cursus te gaan bij een hondenschool die op positieve wijze werkt. Dit versterkt gelijk de band tussen baas en hond.

Wandelen vond Kay in het begin nog wel spannend, maar dat gaat inmiddels al wel beter. In het begin kan hij best wel sterk zijn aan de lijn, vooral wanneer hij een lekker geurtje ruikt. Hij snuffelt er overigens graag op los. Naarmate de wandeling vordert, gaat hij iets relaxter mee lopen. Aan de lijn vindt Kay andere honden interessant. In de opvang is hij erg op mensen gericht en maakt dan niet echt contact met een andere hond. 

Omdat Kay als zwervertje binnen is gekomen, weten wij niks over hoe hij in huis zal zijn. Wij zoeken voor hem een situatie waar geen jonge kinderen aanwezig zijn, omdat er veel aandacht aan hem besteed moet gaan worden.

Kay is erg gericht op voer, dit is dan ook niet gek als je weken op straat hebt rond gezworven. Als hij de voerbak ziet, begint hij te piepen en te blaffen. Wij bieden dan het voer op een andere manier aan door middel van een wobbler of we strooien zijn voer over de vloer. Hij is op deze manier dan al snuffelend bezig en dat is dan ook meteen een mentale uitdaging. 

Die mentale uitdaging heeft Kay echt nodig, alleen wandelen is niet voldoende. Door de juiste oefeningen met hem te doen, bijvoorbeeld door te speuren en zijn voer in voerpuzzels te verstoppen, krijgt hij deze uitdaging op een speelse manier.  

Of hij alleen thuis kan zijn, is voor ons onbekend. In de opvang hebben we gemerkt dat hij het niet zo leuk vindt om alleen achter gelaten te worden. Dit is dan ook nog een puntje van aandacht en zal rustig aan opgebouwd moeten worden.

Wij zoeken voor Kay een liefdevolle eigenaar die niet alleen op zijn mooie uiterlijk valt, maar ook genoeg tijd en geduld heeft om met hem te werken aan een mooie toekomst.

Bent u degene die deze uitdaging aan durft te gaan? Dan willen wij u vragen om via onderstaande link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Deze hond doet sinds 25-2-2020 mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met hem getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat de hond tot 17 april niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht