Heino

Omschrijving

Dit is Heino, een Tervuerense herder van 11,5 jaar (05-08-2008). Hij is daarmee de opa van onze opvang. Hij is bij ons terecht gekomen, omdat de eigenaar wegens persoonlijke omstandigheden helaas niet langer voor hem kon zorgen.

Heino vindt nieuwe mensen in het begin nog een beetje spannend en uit dit door te gaan blaffen. Hij is echter makkelijk om te kopen met een lekker voertje. Als hij je eenmaal kent, geniet hij erg van de aandacht. Lekker gekriebeld worden vindt hij helemaal het einde en daar gaat hij dan ook even goed voor staan.

Ondanks dat hij al wat op leeftijd is, gaat Heino nog wel graag een stukje wandelen. Hij trekt lichtjes aan de lijn. Richting andere honden kan hij blaffen maar als er een voertje tegenover staat, is hij hierin goed te begeleiden.

Heino speelt ondanks zijn leeftijd nog best graag met een speeltje, al gaat zijn voorkeur toch echt uit naar een voerspelletje. Hij ruikt het lekkers wel maar snapt nog niet helemaal hoe hij het eruit moet krijgen maar als je hem er een klein beetje mee helpt, is het voertje gauw genoeg in zijn bek verdwenen.

Voor Heino zijn wij op zoek naar een rustige woonsituatie waar een tuin aanwezig is. Bij zijn vorige baas had hij veel ruimte en was ook graag buiten. Jonge kinderen is Heino niet gewend en hij wordt dan ook niet bij kinderen onder de 16 geplaatst. 

Bij zijn vorige eigenaar heeft Heino samengewoond met een kat. Als zij in een rustig tempo aan elkaar kunnen wennen, zou hij ook nu bij een kat geplaatst kunnen worden.  Heino is andere honden niet gewend en daarom plaatsen wij hem niet bij een soortgenoot.

Bent u degene die deze oude lobbes een plekje kan bieden waar hij zijn laatste jaren mag vol liefde mag slijten? Dan willen wij u vragen om via onderstaande link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht