Herman

Omschrijving

Deze knappe, jonge verschijning heet Herman. Hij is een flinke Mechelse herder van ongeveer 1 jaar oud (01-02-2019). Herman is als vondeling bij ons binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar.

Herman is nog jong en dat merken wij ook in zijn gedrag. Herman is een onstuimige maar vriendelijke jongen. Hij wordt erg enthousiast als hij mensen ziet en is dan druk en springt tegen je op. Herman heeft op zo'n momenten niet door hoe groot en lomp hij is en om deze reden plaatsen wij hem dan ook niet bij kinderen jonger dan 16 jaar. 

Herman heeft veel energie en we zoeken een eigenaar die hem genoeg uitdaging gaat geven. Herman kan met wandelen erg sterk zijn, zeker als hij iets interessants (zoals een andere hond) ziet. Hij gooit dan letterlijk zijn gewicht in de strijd om er naar toe te willen. Het is van belang dat een eigenaar hier rekening mee houdt en hem hierin goed kan begeleiden. Herman laat geen agressie zien, maar wel veel opwinding. Of hij bij een andere hond geplaatst kan worden, is niet bekend. Mogelijk dat een stabiele teef een optie is, echter moet deze wel tegen een energieke drukke hond kunnen. Onze voorkeur gaat er dan ook naar uit om hem zonder andere huisdieren te plaatsen.

Vanwege zijn jonge enthousiasme raden wij het aan om met Herman een cursus te gaan volgen bij een diervriendelijke hondenschool. Zo kan hij nieuwe dingen leren en tevens de band met zijn baas versterken. 

Herman vindt snuffelen het einde en hij gebruikt graag zijn neus tijdens het wandelen. Maar ook een zoekspel met voertjes vindt hij leuk om te doen. Herman is namelijk dol op eten!

Aangezien wij helaas geen achtergrondinformatie hebben over Herman, weten wij niet of hij alleen thuis kan zijn. We zoeken daarom een situatie waarin dit rustig aan opgebouwd kan worden. Een huis met tuin is voor deze energieke knul echt een pré.

De naam Herman betekent ‘’held (van het leger)’’. Wilt u uw eigen superheld in huis? Dan willen wij u vragen om via onderstaande link een aanmeldformulier in te vullen:
https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht