Dana

Omschrijving

Dana is een Mechelse herder van ongeveer 4 jaar (01-04-2016). Ze is bij ons als vondeling binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar.

Dana is een ontzettend lief herderinnetje en ze heeft hier in het dierenopvangcentrum dan ook menig hart gestolen. Dana is echter ook een onzekere en wat nerveuze dame en ook dat merken wij.

Zo kan Dana bij het wandelen bijvoorbeeld wel eens de lijn pakken. Wij verwachten dat dit in een thuissituatie veel minder zal zijn, omdat ze dan meer aandacht krijgt. Door Dana  aan het werk te zetten, is ze in dit gedrag goed te begeleiden. Dit kan door middel van spelletjes doen tijdens een wandeling, bijvoorbeeld het zoeken naar voertjes, maar ook door tempowisselingen tijdens het wandelen en andere oefeningen samen te doen.  

Dana kan tijdens het wandelen tegen onbekende mensen opspringen. Hoewel Dana een aanhankelijk dame is, springt ze tegen mensen op omdat ze op dat moment eigenlijk heel onzeker is en de situatie wat spannend vindt. Wij zoeken voor haar dan ook een baas die hier rustig mee om weet te gaan en haar op een positieve manier begeleidt.

Als ze een band met je heeft, kan Dana genieten van een knuffel en een kroel. Naast zoekspelletjes doen, vindt ze het ook erg leuk om met een flostouw te spelen.

Dana reageert over het algemeen goed op andere honden, mogelijk dat ze bij een stabiele reu geplaatst kan worden. Uit een kennismaking zal dan uiteraard wel moeten blijken of er een klik is. 

Voor Dana zoeken wij dan een rustige woonomgeving, waar niet teveel drukte is. Ons vermoeden is dat Dana in het verleden getraind is op een harde manier. Dit is niet wat Dana nodig heeft en daarom zoeken wij een baas die op een diervriendelijke en rustige manier met haar aan het werk gaat en haar genoeg uitdaging gaat geven.

Het is niet bekend of Dana alleen thuis kan blijven en wij zoeken een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden. Dana zou bij oudere kinderen vanaf 16 jaar geplaatst kunnen worden.

Bent u degene die de liefde van Dana wilt ontvangen en net zoveel liefde aan deze dame terug kunt geven? Dan willen wij u vragen om via onderstaande link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht