Eefje

Omschrijving

Eefje is nog een jonge poes van ongeveer één jaar. Ze is hoogzwanger in het asiel gekomen en na drie dagen in het pleeggezin heeft ze vijf kittens gekregen. Ze is een lieve en relaxte moeder voor haar kleintjes. Ze is klein en rank en heeft prachtige, bijna gras-groene ogen, dus ze is ook nog eens mooi!
Eefje was duidelijk geen mensen gewend. Ze verstopte zich zodra we ons vertoonden. Toen ze de kittens had, kon dat niet meer want dan was ze ze vaak aan het voeden. Zo konden we haar langzamerhand aan ons laten wennen en haar vertrouwen winnen. Ze is nu zo ver dat ze graag kopjes geeft en ook graag geaaid wordt maar wel ergens waar ze makkelijk weg kan of ze gaat bijvoorbeeld half onder een stoel staan. Voor een lekker hapje laat ze echter bijna al haar reserves varen en weet met luid gemiauw te vertellen dat ze echt bijna uitgehongerd is!
Nadat ze vorige week is gesteriliseerd, heeft ze weer enkele dagen onder het bed gelegen en durft weer wat minder. Hier moet u dus ook wel op rekenen als ze bij u thuis komt, dan zal ze zich weer een poosje terugtrekken. Ook bij de kennismaking zal ze waarschijnlijk niet erg toeschietelijk zijn.
Voor andere poezen is ze heel vriendelijk. Honden weet ik niet. Kleine kinderen lijkt me geen slim idee, dat zal haar teveel stress geven.
We zoeken voor Eefje een huis waar al een andere sociale poes is, zodat ze daar van kan leren dat mensen niet zó eng zijn. Met mensen die al wat ervaring hebben met katten en die het niet erg vinden dat het nog wat tijd en geduld kost voor Eefje een sociaal poesje wordt. Op termijn wil Eefje héél graag weer eens lekker naar buiten om muizen te vangen.
Voor meer informatie of vragen: stuur even een mail naar onderstaand adres!

Deze kat verblijft in één van onze pleeggezinnen, welke is geselecteerd door het Dierenopvangcentrum Breda; Bij interesse kunt u direct zelf contact opnemen met het betreffende pleeggezin: Hanneke

Emailadres: hvt@filternet.nl 

Al het contact loopt via het pleeggezin; het heeft dus geen zin om Dierenopvangcentrum Breda zelf te bellen en/of te mailen.

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht