< Terug naar overzicht

In katzwijm voor kittens?

Lokaal

5 maart 2020

Kom naar de informatiebijeenkomst ‘Pleeggezinnen kittens’ op zaterdag 28 maart

Het aantal kittens dat binnenkomt bij Dierenopvangcentrum Breda neemt ieder jaar toe. Zij hebben veel liefde en dagelijkse zorg nodig om er bovenop te komen. Dit kan het asiel niet zonder de hulp van pleeggezinnen. Helaas komt het asiel pleeggezinnen tekort omdat er elk jaar meer kittens binnen worden gebracht die hulp nodig hebben. Meld je daarom aan voor een van de informatiebijeenkomsten ‘Pleeggezinnen kittens’ op zaterdag 28 maart. Help je mee?

Moederpoes met kittens

Anja van Splunder, manager DOC Breda: “Jaarlijks vangen wij zo’n 400 kittens op. Vaak zijn ze ziek, uitgedroogd en hongerig. Ook worden er in het asiel veel nestjes geboren omdat er meer zwangere poesjes binnenkomen. Daarom zijn we dringend op zoek naar nieuwe pleeggezinnen die de kittens en moederpoezen tijdelijk de nodige zorg en aandacht kunnen geven. Als de kittens groot genoeg zijn en helemaal gezond, gaan we op zoek naar een geschikt permanent adoptiegezin.”


Kattenliefhebbers

Op de vraag of iedereen pleeggezin kan worden zegt Anja: “Het belangrijkste is dat je een echte kattenliefhebber bent. Verder is het zaak dat je met een aantal dingen rekening houdt. De verzorging van kittens is intensief dus je moet er ook echt tijd voor hebben. Een belangrijke praktische vereiste is dat je beschikt over een aparte kamer waar je de kittens de eerste weken opvangt.Daarnaast is het van belang dat je niet verder dan 30 km van DOC Breda woont en over een auto beschikt om met kittens naar de asieldierenarts te gaan en benodigdheden bij ons op te halen. Ook als je zelf huisdieren hebt is het belangrijk dat deze gezond zijn en jaarlijks gevaccineerd worden.” Klik hier voor een overzicht van de praktische criteria waar je als pleeggezin voor kittens rekening mee moet houden. 


Kom naar de informatiebijeenkomst!

Ben jij een echte kattenliefhebber? Wil je kittens de tijdelijke zorg en aandacht geven die ze nodig hebben? Meer weten over wat er bij komt kijken als je een pleeggezin wordt voor kittens? Ervaringen horen van andere pleeggezinnen? En een rondleiding door het asiel? Meld je dan snel aan voor een van de informatiebijeenkomsten op 28 maart! Klik hier om je aan te melden.


Praktische informatie

Datum: zaterdag 28 maart 2020

Bijeenkomst 1: 11.00-12.30 u

Bijeenkomst 2: 14.00-15.30 u

Adres: DOC Breda, Oude Baan 60, Breda.