Pension

Het pension, gevestigd in ons dierenopvangcentrum Breda e.o., is een extra service voor eigenaren van honden en katten. Geadopteerd uit ons opvangcentrum of niet, elke hond en kat is van harte welkom om te verblijven in ons pension. Tevens is het pension geschikt voor sociale noodsituaties: het dier zoekt een logeerplek, omdat de baas daar tijdelijk niet voor kan verzorgen, bijvoorbeeld door opname in een ziekenhuis.

Klik hier voor een impressie van onze pensionopvang.


Onze medewerkers hebben de opleiding dierverzorging gevolgd en in geval van ziekte is de asieldierenarts snel ter plaatse.

Het pension is het hele jaar open en we hanteren geen seizoenstarieven. Het aantal verblijven is beperkt, dus reserveer tijdig.

 De inkomsten vanuit het pension komen volledig ten goede aan het dierenopvangcentrum.

Tarieven per nacht

Diersoort Prijs
Kat € 8         
Hond klein € 11
Hond middel € 12
Hond groot € 13
Hond zeer groot € 14
(schofthoogte hond klein: tot 30 cm. Hond middel: 30 tot 50 cm. Hond groot: 50 tot 70 cm. Hond zeer groot: vanaf 70 cm)

Reservering

Voor het reserveren van het pension vul je ons reserveringsformulier in.

Vaccinaties / vlooienkuur / chip

Kat
Je laat het originele vaccinatieboekje van de kat bij ons achter (wettelijk verplicht).
De kat is ingeënt tegen kattenziekte en niesziekte en wel uiterlijk drie weken voor aanvang van de pensionperiode. Is de kat te laat ingeënt of is de enting niet meer geldig aan het eind van de pensionperiode, dan kunnen we de kat niet opvangen in het pension. Tevens moet je kat vlovrij zijn en beschermd zijn tegen vlooien. Tenslotte vinden we het belangrijk dat je kat gechipt is.

Kat logeert in pension Breda

Hond
Het originele vaccinatieboekje van je hond moet je achterlaten. De hond heeft minimaal drie weken voor aanvang van de pensionperiode de cocktail- en kennelhoestvaccinatie gekregen. Deze enting moet nog geldig zijn aan het eind van de pensionperiode. Je hond moet bij binnenkomst vlovrij zijn en beschermd zijn tegen vlooien. En ook bij honden vinden we het belangrijk dat hij/zij gechipt is.

Hond logeert in pension in Breda

Medicatie

Als een pensiondier medicatie nodig heeft, is dit geen probleem. Het is alleen niet mogelijk om avond- en nachtmedicijnen te geven. Het is belangrijk dat je voldoende medicijnen meegeeft.

Verblijven

Jouw dier komt in het pensiongedeelte van het dierenasiel. Dat is geheel afgescheiden van de huisvesting en speelweiden voor de asieldieren. Bezichtiging is mogelijk op afspraak.

Je kat deelt zijn of haar verblijf met maximaal vijf soortgenoten. Heeft je kat liever zijn/haar eigen plekje? Dan is een aparte bench mogelijk.

Iedere kamer beschikt over een semi-buitenverblijf met frisse lucht. Speeltjes en slaapplekken zijn volop beschikbaar. Het is dus niet nodig om zelf mandjes of speelgoed mee te nemen.

Verzorging

De medewerkers van het dierenopvangcentrum verzorgen ook de dieren in het pension. Ze zijn allemaal gekwalificeerde dierverzorgers. Vrijwilligers die onder hun toezicht in het asiel werken zijn in beginsel bezig voor de asieldieren. Deze vrijwilligers kunnen soms ook betrokken worden bij de verzorging van jouw dier.

De dierenarts die in het asiel werkt kan, indien nodig, direct naar je dier kijken.

Elke pensionhond komt minimaal twee maal per dag op de speelweide voor pensionhonden. Goed gesocialiseerde honden kunnen normaal gesproken samen op de speelweide.

Wij geven Hills-voer, een kwaliteitsmerk voer voor honden en katten. Het verstrekken van eigen voer is mogelijk bij de honden, maar we geven dan geen korting op de pensionprijs. Bij de katten kan dit niet in verband met de groepshuisvesting. We adviseren om geen eigen spullen mee te geven, omdat die kwijt kunnen raken.

Proeflogeren

De honden die hun vakantie doorbrengen in ons pension, kunnen op verzoek van de eigenaar of het pension een dag en nacht ‘proeflogeren’. Tijdens deze proefdag kijken we of de hond geschikt is voor deze manier van huisvesten. In sommige gevallen adviseren we na deze dag om een andere oplossing te zoeken.

Voorwaarden nieuwe klant

Nemen we je hond of kat aan in ons pension, dan vragen we je als nieuwe klant het pensionregistratieformulier volledig in te vullen, evenals de pensionovereenkomst. Lees ook de Algemene Voorwaarden goed door. We vragen je deze Algemene Voorwaarden te ondertekenen.

Je stuurt, nadat je het reserveringsformulier hebt ingevuld, de ingevulde pensionovereenkomst en het ingevulde pensionregistratieformulier per e-mail naar: pension@docbreda.nl