Samenwerkingspartners

Het dierenopvangcentrum werkt met diverse andere organisaties samen:

Dierenkliniek Taxandria: de asieldieren worden medisch verzorgd door Dierenkliniek Taxandria. Deze dierenkliniek heeft de beschikking over moderne faciliteiten die speciaal voor de gezelschapsdieren zijn ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze hoogwaardige zorg bieden op bijna alle gebieden van de diergeneeskunde.

Majesta: in ons gebouw is het dierenuitvaartcentrum van Majesta Breda gehuisvest. Majesta verzorgt crematies voor huisdieren van particulieren. Voor onze asieldieren verzorgt Majesta de crematie geheel kosteloos.

Animal Fellows: deze stichting steunt dierenhulporganisaties met food en non-food producten, waar ons dierenopvangcentrum graag gebruik van maakt.

Stichting Dierenlot: één van de dierenambulances waarmee onze vrijwilligers hun ambulancewerk verrichten is in bruikleen gegeven door stichting Dierenlot. Deze stichting ondersteunt kleine organisaties die opkomen voor dieren in nood.

Straatrakker: het Annahuis in Breda biedt opvang voor honden waarvan de baasjes tijdelijk niet voor hun dier kunnen zorgen, bijvoorbeeld omdat ze dakloos zijn. Deze opvang wordt gerealiseerd bij het dierenopvangcentrum Breda. Het baasje blijft eigenaar van de hond en hoeft dus geen afstand van zijn of haar dier te doen.

Helicon: het opleidingsinstituut Helicon biedt onderwijs op VMBO en MBO-niveau in onder andere de dierensector. Jaarlijks lopen diverse leerlingen stage bij ons opvangcentrum. Daarnaast verzorgt Helicon op onze locatie vaardigheidstrainingen voor haar leerlingen waarbij de asieldieren een centrale rol innemen.