Themacampagne: Geef kittens een tweede kans

Elk jaar worden in onze Dierenopvang zo’n 450 kittens verzorgd. Dit betreft kittens die gevonden worden, kittens van zwangere poezen die bij ons zijn binnengebracht of kittens die worden afgestaan omdat men er niet voor kan zorgen. Van juni tot oktober is er een grote piek die veel vraagt van ons personeel en onze middelen. Om deze piek op te vangen zijn we een campagne gestart waarover je hieronder meer kan lezen. Wanneer je direct de kittens wilt helpen, kan je ook gelijk naar onze doneerpagina gaan. 

Zomertijd = kittentijd

Vanaf het moment dat de eerste lente zon zich aandient worden er bij ons gevonden en verwaarloosde kittens binnengebracht, dit duurt vaak voort tot het einde van de zomer. De kittens zijn meestal ondervoed, uitgedroogd en hebben last van wormen en infecties.  Gelukkig kunnen wij met goede zorg en veel liefde deze arme stakkers een 2e kans geven.

Moederpoes met drie kittens

Wat doet het Dierenopvangcentrum Breda?

Wij vangen binnengebrachte dieren op, doen een medische check en geven ze de nodige eerste zorg en medicijnen. Vaak verblijven ze de eerste 2 weken op onze speciale quarantaine afdeling, gedurende deze tijd leren we de dieren en hun gezondheid beter kennen.

Vanwege de grote aantallen kittens en de intensieve verzorging en aandacht die ze nodig hebben, kunnen wij de verzorging en socialisatie niet doen binnen onze opvang. De kittens worden daarom in gastgezinnen geplaatst zodat de dieren gewend raken aan mensen, andere huisdieren en huishoudelijke apparaten. Ze krijgen hier ook de extra zorg, zoals eventuele nachtvoedingen en medicijnen. Als de kittens gesocialiseerd, gezond en minimaal twaalf weken oud zijn, worden ze voor adoptie aangeboden via onze website. We maken per jaar gebruik van zo’n 90 gastgezinnen in de regio.

Donatie: je kunt een bijdrage leveren aan een goede start voor kittens door een financiële donatie achter te laten of een actie te starten via deze link;

 

Namens de kittens, heel veel dank voor je hulp!