Vermist huisdier

Asielen die aangesloten zijn bij de Dierenbescherming plaatsen dieren die zwervend zijn aangetroffen op de website mijndieriszoek.dierenbescherming.nl. Staat jouw dier niet tussen de gevonden dieren in ons dierenasiel en is hij/zij ook niet bij een ander asiel in je buurt gebracht? Meld je dier dan als vermist aan op Mijn dier is zoek en lees de zoektips.

Als je dier gechipt is

Als iemand jouw dier vindt en hij/zij is gechipt, kan elke dierenarts, dierenambulance en asiel de chip lezen en met de code jouw telefoonnummer achterhalen. Let erop dat je gegevens in de database up to date moeten zijn. Dit is verreweg de snelste manier om een gevonden dier weer te herenigen met zijn of haar baas. Wij raden dan ook iedereen aan om zijn/haar dier te laten chippen. Via de websites www.dierkwijt.nlwww.chipnummer.nl en www.europetnet.com kun je in databanken eenvoudig op chipnummer zoeken.


Belangrijk om te weten

Dieren die in onze asielen zijn binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de asielen op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat we binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat je vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.

Ophalen in het asiel

Als je dier bij ons is ondergebracht en je komt hem ophalen, neem dan je eigen legitimatiebewijs, het inentingsboekje en/of een foto van je dier mee. We moeten tenslotte zeker weten dat het jouw dier betreft. Omdat wij kosten hebben gemaakt voor de opvang van je dier, brengen wij jou deze kosten in rekening. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de duur van het verblijf, de uitgevoerde (medische) handelingen en de manier waarop het dier bij ons is binnengebracht.

Een overzicht van de kosten (prijswijzigingen voorbehouden):

  • Rit dierenambulance    € 15,00 - € 25,00
  • Enting hond                  € 20,00
  • Enting kat                     € 20,00
  • Chip                              € 20,00
  • Verblijf per dag kat       € 8,00
  • Verblijf per dag hond   € 12,00

Medische kosten zijn uiteraard afhankelijk van eventuele behandelingen. Je kunt bij ons met je pinpas betalen. Dat heeft onze voorkeur.