200ste Kitten van het jaar opgevangen

Aan deze twee kleine, rode rakkers de eer om het 199ste en 200ste opgevangen jonge katje van 2019 te zijn. Een flinke toename ten opzichte van vorig jaar.
200ste Kitten van het jaar opgevangen

De katjes werden met z'n tweetjes gevonden in Someren en door Dierenambulance Brabant Zuid-Oost naar ons opvangcentrum gebracht. Het zijn beide katers en ze zijn geschat op ongeveer vier weken oud. De katjes waren ontzettend hongerig toen ze bij ons binnenkwamen en kregen daarom als eerste wat te eten aangeboden. Daarna volgde een onderzoek door de dierenarts. De dieren verblijven inmiddels bij een van onze gastgezinnen. Hier krijgen ze de best mogelijke medische zorg, aandacht en liefde en leren ze hoe zich te gedragen als huiskat. Zodra deze jongens acht weken oud zijn, mogen ze geplaatst worden bij een nieuwe baas. Via onze website IkZoekBaas kun je in de gaten houden wanneer zij beschikbaar komen voor adoptie.

Het 200ste kitten van dit jaar kwam bij ons binnenDeze twee rakkers hadden enorme honger bij binnenkomst


Als dierenopvangcentrum zijnde, zien we een stijging in het aantal opgevangen kittens ten opzichte van vorig jaar. Tot juni 2018 werden 144 katjes opgevangen. Nu staat de teller begin juni al op 200 binnengebrachte kittens waarbij vooral het aantal binnengekomen zwangere poezen opvallend is. We kunnen je daarom niet vaak genoeg wijzen op het belang van neutraliseren en chippen van je katten. Vanuit het LICG, het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren, is de maand juni uitgeroepen tot de chipmaand. Bij veel dierenartspraktijken kun je tegen een gereduceerd tarief je kat (of andere huisdieren) laten chippen.

Deze twee kleine heren kunnen gelukkig bij een gastgezin terecht om veilig op te groeien. Omdat momenteel vooral veel zwangere poezen bij ons binnenkomen zoeken wij op dit moment gastgezinnen voor de opvang van moederpoezen. Ons gastgezin Brechje laat je graag zien wat dit werk zo mooi maakt.

De voorbije jaren heeft Brechje al veel poezengezinnen geholpen


Spreekt het helpen van katjes in nood je aan en:

  • Ben je woonachtig in Eindhoven of omgeving?
  • Beschik je over een auto in verband met bezoekjes aan de dierenarts?
  • Zijn eventuele eigen huisdieren ingeënt?
  • Heb je een aparte kamer ter beschikking waar het poezengezin tijdelijk mag wonen?

Neem dan contact met ons via info@doc-eindhoven.nl, we vertellen je graag meer!