72 Doornakkerse dieren zoeken een thuis voordat het asiel sluit

Eind december sluit Dierenopvangcentrum de Doornakker na ruim 64 jaar haar deuren definitief. Zo kon je eerder in dit nieuwsbericht lezen. Hoe lastig we dit ook vinden, we hopen nog zoveel mogelijk dieren aan een thuis te helpen.

72 Doornakkerse dieren zoeken een thuis voordat het asiel sluit

Op dit moment verblijven nog 7 honden, 57 katten en 8 konijnen in de Doornakker. Nog tot de eerste week van december zullen asieldieren herplaatst worden. De dieren die daarna nog geen thuis hebben gevonden zullen opgevangen worden door Dierenbeschermingsasielen door het land. Voordat het zo ver is, hopen we nog zoveel mogelijk dieren aan een prachtig mooi thuis te helpen. De komende maand zetten we daarom alles op alles om onze dieren te promoten via sociale media en kranten. Jij kunt ons daarbij helpen door onze berichten te delen of door misschien wel een van onze dieren een thuis te bieden!

Heb jij plek voor Chiya, Moortje of Dobby en Kers?

Zo stellen we je graag voor aan Chiya, een kruising Shiba Inu met Corgi. Ze is acht jaar, speels en actief maar Chiya heeft ook een pittige kant en is daarom op zoek is naar mensen die haar eigen mening kunnen waarderen en respecteren.

Lees meer over Chiya

Ook kat Moortje wil graag zijn koffertje inpakken en vertrekken naar een goed thuis. Deze twaalf jaar oude heer is een imposante en rustige kater, die als hij op zijn gemak is een heerlijke en aanhankelijke speelmaat is.

Lees meer over Moortje

Binnenkonijnen Dobby en Kers werden beste maatjes in het asiel en willen daarom samen verhuizen.

Dobby en Kers

Natuurlijk blijft ons streven om een match voor het leven te maken tussen onze dieren en toekomstige baas. Daarom blijven we werken volgens onze adoptieprocedure. Dat wil zeggen dat je een afspraak maakt voor de kennismaking met het dier van je keuze. Tijdens die afspraak staan de medewerkers van de Doornakker je zo goed mogelijk te woord en lichten je uitgebreid voor over je potentiële huisgenoot. Klikt het van beide kanten? Dan vragen we je om alle info even goed te laten bezinken thuis. Weet je na deze bedenktijd zeker dat jij dit dier een thuis voor de rest van zijn of haar leven kunt, en wilt, bieden? Dan maken we opnieuw een afspraak en kom je het dier daadwerkelijk adopteren.

Bekijk alle dieren bij De Doornakker