Doodziek katje gevonden in bossen bij Maarheeze

Begin maart is in de bossen bij Maarheeze een doodziek, jong katje gevonden zonder chip.
Doodziek katje gevonden in bossen bij Maarheeze

Hoe ze daar terecht is gekomen, is niet bekend. Dierenambulance Brabant ZuidOost haalde het katje, inmiddels Teuntje genaamd op en zag dat Teuntje met spoed medische zorg nodig had. Teuntje werd naar de dierenarts gebracht.

Teuntje was er enorm slecht aan toeGelukkig werd ze op tijd gevonden en kunnen wij haar helpen


Haar ogen zaten volledig dicht en ook was haar neusje kapot door de heftige niesziekte die ze had. Daarnaast was ze uitgemergeld en uitgedroogd. Er werd direct gestart met de behandeling van het katje. Ze kreeg antibioticakuur en oogzalf. Ook is ervoor gekozen om haar in een gastgezin te plaatsen die haar de intensieve zorg kan geven die nodig is voor haar herstel. Bij het gastgezin bleek ze daarnaast een heftige worminfectie te hebben en deze is dan ook direct behandeld.

Teuntje is er nog lang niet

Na een week ging Teuntje op controle bij de dierenarts. De behandeling met oogzalf moet worden verlengd, net als de antibioticakuur. Door de goede zorgen van het gastgezin begint Teuntje langzaam maar zeker wat aan te komen. Ze is er nog lang niet, maar we zijn blij dat het begin er is. Ook ziet het gastgezin een positieve ontwikkeling in Teuntjes gedrag.

Teuntje heeft nog een lange weg te gaanZe lijkt zich gelukkig wel beter te voelen


Toen Teuntje net bij het gastgezin binnen was gekomen, was ze erg bang en schuw. Ze had echter al vrij snel door dat mensen het beste met haar voorhebben en knuffelt het liefst de hele dag door. Nu moet ze nog wat dapperder worden om haar nieuwsgierigheid iets meer op de beloop te laten gaan, maar ook hierin gaat ze vooruit. Ze speelt graag met veters, maar maakt zonder problemen tijd voor een knuffelbeurt. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met Teuntje!