Drie kittens in tas gedumpt bij asiel

Onze medewerkers hebben vanochtend rond 07:45 uur een bruine weekendtas aangetroffen op ons terrein.
Drie kittens in tas gedumpt bij asiel

Helaas weten we inmiddels dat dit normaliter maar één ding kan betekenen; dat er dieren in zijn achtergelaten. Toen medewerker Silvana de tas, die over de poort van de dierenambulance gegooid moet zijn oppakte, merkte ze dat er een zwaar gewicht inzat en ook hoorde ze een zacht gegrom. Ze nam de tas mee naar binnen en maakte hem op een veilige plek open. Er bleek niet één, maar drie kittens in te zitten. De tas was schoon waardoor we denken dat de dieren net voor opening van ons opvangcentrum achtergelaten zijn.

We troffen de bruine tas op deze manier aan voor de toegangspoort van de dierenambulance De tas is op een veilige plek geopend en toen troffen we drie kittens aan


Ook troffen we een briefje aan in de tas waarop stond dat de katten een half jaar oud en bang voor mensen zijn. De schrijver van het briefje gaf aan "machteloos" te zijn en vroeg om hulp. Die hulp, die hebben de katjes direct gekregen.

De tas was schoon waardoor we denken dat de dieren net voor opening van het asiel achtergelaten zijn


Ze hadden flinke trek en zitten nu in een quarantaineverblijf om tot rust te komen. De komende dagen houden we hun gezondheid en gedrag goed in de gaten. Als ze inderdaad bang voor mensen zijn, brengen we hen naar een gastgezin. Hier kunnen (jonge) dieren in een huiselijke sfeer herstellen van dit soort traumatische momenten en wennen aan mensen en het leven als huiskat.

De kittens maken het naar omstandigheden goed. Een gastgezin gaat hen helpen socialiseren en wennen aan het leven als huiskat


De kittens hebben van ons de namen Baggy, Tote en Case* gekregen omdat dat wel passend is voor de manier waarop ze bij ons zijn binnengekomen. Het op deze manier dumpen van dieren is wat ons betreft nooit oke en nooit een optie. Uiteraard begrijpen we dat mensen in moeilijke situaties kunnen belanden waarin ze geen oplossing voor hun huisdieren kunnen bedenken. We vinden wel dat je als eigenaar de plicht en verantwoordelijkheid hebt om voor je dier te zorgen en keuren deze actie dan ook ten zeerste af. Kun je niet meer voor je dier zorgen? Neem dan contact op met ons om te kijken of we samen tot een oplossing kunnen komen. We kunnen niet beloven dat we altijd een oplossing paraat hebben maar kunnen wel ons best doen.

* Baggy, Tote en Case zijn nog niet beschikbaar voor adoptie. Zodra ze dat wel zijn, plaatsen we hen op onze site.