Eenzame Eindhovense degoe vindt liefde in Amersfoort

Degoe Bob kwam een aantal weken bij ons opvangcentrum binnen.
Eenzame Eindhovense degoe vindt liefde in Amersfoort

Omdat er geen andere degoe's bij ons verbleven, zat Bob alleen. Geen ideale situatie want degoe's zijn groepsdieren en hebben een soortgenootje nodig om gelukkig te zijn. Onze collega Silvana nam als coördinator van onze konijnen-en knaagdierenafdeling contact op met collega's in het land. Had een collega opvanglocatie ergens in Nederland misschien wel een kameraadje voor eenzame Bob?

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort reageerde op de oproep. Hoe fijn is het als collega's je willen en kunnen uithelpen?! Ben hen verbleef degoekoppel Buurman en Buurmann en deze heren konden het gezelschap van Bob mogelijk wel waarderen. Bob zei ons gedag en vertrok richting Amersfoort. Daar werd voorzichtig begonnen met koppelen van het drietal en tot onze vreugde klikte het tussen de heren. Bob is liefdevol opgenomen in de groep en hij mag vaak tussen ze in gepropt zitten. Hij wil graag samen met zijn nieuwe kameraden verhuizen naar een nieuw thuis. Zoek jij drie leuke degoe's? Klik dan hier voor meer informatie.

Bob deelt zijn verblijf met Buurman en Buurmann en wil graag samen met hen verhuizen

Degoe's zijn kleine knaagdieren die vooral overdag actief zijn. Het zijn actieve dieren die graag klimmen en klauteren. Net als cavia's maken ze piepgeluiden om met elkaar te communiceren. Van nature zijn het planteneters en eten degoe's grassen en zaden. Er is speciaal voer voor hen verkrijgbaar maar hooi is echt onmisbaar. Op deze manier krijgen ze voldoende vezels binnen en slijten hun tanden. Je kunt je degoe verrassen door hem groenten aan te bieden zoals wortelloof, andijvie en witlof maar ook kruiden als peterselie vallen in de smaak.