Eerste kittens van het seizoen opgevangen

Ieder voorjaar is het een bijzonder moment. Zo'n moment waarop we elkaar aankijken (live of in dit geval via een online momentje) en ons realiseren dat het gaat beginnen; het kittenseizoen.
Eerste kittens van het seizoen opgevangen

Ons opvangcentrum vangt jaarlijks zo'n 500 kittens op. Je kunt je voorstellen dat dit drukke tijden gaan worden voor ons asiel, de gastgezinnen die deze kleintjes opvangen en Dierenambulance Brabant Zuid-Oost die naar melders gaat om de katten op te halen.

Laat je kat steriliseren of castreren

Dat moment, waarop we elkaar aankijken, is dus nu want met de vondst van vier piepkleine kittens van pas twee dagen oud is het kittenseizoen van start gegaan. Deze vier ukkies zijn bij ons gastgezin in de best mogelijke handen. Iedere twee uur krijgen ze een flesje, net zolang totdat ze groot genoeg zijn om zelfstandig te gaan eten.


Het is bijzonder om deze kleintjes te zien opgroeien maar tegelijkertijd worden we er ook verdrietig van. Hoeveel ongewenste nestjes zijn er niet ieder jaar? Hoeveel katten gaan lekker vruchtbaar de straat op om vervolgens met een dik buikje naar huis te komen met alle gevolgen van dien? Asjeblieft; laat je kat castreren of steriliseren.

Wil jij ons helpen bij het zorgen voor kittens?

Het allermeest help je katten door hen te laten neutraliseren om onnodige nestjes te voorkomen. Helpen kan ook op andere manieren, we zijn je hoe dan ook dankbaar!


  • Zo zoeken we nog gastgezinnen voor de opvang van kittens. Een onwijs mooie en belangrijke taak waarbij je poezenfamilies een mooie toekomst kunt geven
  • Ook help je ons door een, of meerdere kittens, uit ons asiel te adopteren. Alle beschikbare kittens plaatsen we op deze website. De kittens komen in alle leeftijden, kleuren en karakters, er zit vast eentje tussen die je hart zal stelen!
  • Last but not least; het zorgen voor al deze kittens en katten is kostbaar. Denk maar aan (speciale) voeding, benodigdheden voor de opvang en dierenartsbezoekjes voor bijvoorbeeld neutralisatie, chippen en onvoorziene medische ingrepen. Wil je een steentje bijdragen? Vul dan het donatieformulier aan de rechterkant van deze pagina in. Ieder donatie is hartstikke welkom!