Eerste moederpoes van 2019 bevallen

De eerste moederpoes van 2019 is bevallen. De poes, genaamd Pebbles, beviel op 17 januari van drie gezonde kittens. Pebbles kwam rond de kerstdagen hoogzwanger bij Dierenopvang de Doornakker binnen nadat ze op straat was gevonden. Vanwege haar toestand brachten we Pebbles naar een gastgezin waar ze zich in alle rust kon voorbereiden op de bevalling.
Eerste moederpoes van 2019 bevallen

De bevalling liet wel even op zich wachten. Pebbles genoot ondertussen van de aandacht, liefde en zorg die zij bij het gastgezin kreeg. Ze bleek een ontzettende lieve en sociale kat te zijn, wat het voor ons nog lastiger maakt om te begrijpen wat zij zomaar op straat deed.

Wachten op de bevalling

Het duurde een kleine maand voordat de drie kittens werden geboren op 17 januari. Toen waren daar opeens twee kleine poesjes en een katertje. Poesjes Dalton en Dibs en kater Darwin maken het goed en Pebbles is een lieve en toegewijde moeder. Wil je dit poezengezin volgen? Bekijk dan hun avonturen via het Instagram-account van gastgezin Purrminators.

Jaarlijks vangen we honderden kittens op

Pebbles mag weliswaar de eerste moederpoes van dit jaar zijn, ze zal zeker niet de laatste zijn. Dierenopvangcentrum de Doornakker vangt jaarlijks ruim 400 kittens op. Zij komen op uiteenlopende manieren bij ons binnen; hun moeder wordt hoogzwanger op straat gevonden, de kleintjes worden gedumpt op schoolpleinen, in containers of op ons terrein of oplettende mensen treffen de dieren aan in hun tuin.

Socialisatie in gastgezinnen

Dankzij gastgezinnen als Brechje van Otterdijk (eigenaar van het Purrminators-account) kunnen wij deze kwetsbare dieren opvangen en hen in een huiselijke situatie laten opgroeien. Zodra de kittens groot genoeg zijn, verhuizen zij naar een nieuwe baas. Wij zorgen ervoor dat de gechipt en geneutraliseerd worden om meer zwerfkatten op straat te kunnen voorkomen. Wil je meer weten over het belangrijke werk van ons gastgezinnen? Of wil je ook gastgezin zijn voor kittens? Lees dan verder op de landelijke website van de Dierenbescherming.