Grote neutralisatieactie succesvol afgerond

Een neutralisatieactie van deze omvang op een dag is uniek te noemen.
Grote neutralisatieactie succesvol afgerond
Maar liefst 20 verwilderde, niet geneutraliseerde katten werden onlang geneutraliseerd door dierenartsen Merel en Liset van Dierenkliniek Kalmoesplein uit Eindhoven. Niet eerder werden 20 dieren op een dag, op dezelfde locatie onvruchtbaar gemaakt.
De katten zijn afkomstig van drie locaties binnen de gemeentes Bergeijk, Eindhoven en Eersel. Met deze gemeenten heeft de Dierenbescherming een samenwerkingsovereenkomst als het gaat om het terugbrengen van het aantal op straat levende zwerfkatten.

Twintig verwilderde katten geneutraliseerdVrijwilliger Linda en dierenarts Merel letten goed op de katten

In Nederland leven duizenden katten op straat. Door het uitvoeren van neutralisatieprojecten proberen wij deze aantallen terug te brengen. In regio Eindhoven worden jaarlijks ook honderden katten geholpen. Zij worden door onze vrijwilligers ingevangen, naar een de dierenartsen van de Kring Dierenarts Eindhoven gebracht voor de ingreep, herstellen in ons opvangcentrum en worden daarna opnieuw door vrijwilligers vrijgelaten.

De 20 katten die geneutraliseerd zijn worden, zodra zij zijn opgeknapt van de ingreep, opnieuw vrijgelaten op de plek waar zij gevangen zijn.