Help jij Gizmo aan een beter leven?

Toen mopshondje Gizmo bij ons binnenkwam zagen we in 1ste instantie een vrolijk hondje.

Help jij Gizmo aan een beter leven?

Maar tijdens een eerste wandeling ging het al mis. Het was warm weer en slechts na een korte wandeling werd Gizmo ontzettend benauwd. Hij werd zelfs zó kortademig dat hij begon te braken. Het was snel gedaan met de fijne wandeling zoals je op het filmpje kunt zien.

Onze dierenarts Marianne onderzocht Gizmo en helaas blijkt dat Gizmo, zoals zoveel kortsnuitige honden, lijdt aan BOS (Brachycephaal Obstructief Syndroom). Honden die hieraan lijden hebben een korte ronde schedel en de combinatie met een lang gehemelte zorgt ervoor dat er minder ruimte is om adem te halen. Hierdoor kunnen verschillende problemen ontstaan zoals ernstige benauwdheid en braken bij inspanning. Geen fijn vooruitzicht voor kleine Gizmo!

Een operatie geeft Gizmo een beter leven.

Gelukkig kan een operatie uitgevoerd worden die hem meer lucht zal geven. De operatie is echter kostbaar en dat is ook nog eens niet de enige ingreep die Gizmo nodig heeft. Zijn gebit is er slecht aan toe en hij moet gecastreerd worden wegens een chronisch ontstoken voorhuid. De kosten voor deze operatie lopen makkelijk op tot zo’n 750 euro. Natuurlijk helpen we Gizmo met alle liefde maar dit is een flinke kostenpost voor ons.

Wil jij ons hierbij helpen? Doe dan een donatie. Met iedere donatie zijn we ontzettend blij!