Ingerichte praktijk dankzij St. Het Waardige Dier

Als Dierenbescherming vinden we het bieden van professionele, medische zorg aan onze dieren heel belangrijk.

Ingerichte praktijk dankzij St. Het Waardige Dier
De dieren die bij ons binnenkomen en verblijven, kunnen rekenen op de beste zorg die wij hen kunnen bieden. In dierenopvangcentrum De Doornakker hebben we een grote stap vooruit kunnen zetten als het gaat om het bieden van medische zorg; dankzij de donatie van Stichting Het Waardige Dier werdonlangs een volledig ingerichte dierenartspraktijk in gebruik genomen. De praktijk is van alle benodigde materialen zoals operatietafels, lampen, apparatuur voor anesthesie, dentale apparatuur en sterilisatieapparatuur voorzien Jaarlijks zullen hier zo'n 1700 honden, katten en kleine knaagdieren geholpen worden.

Meerwaarde van een eigen praktijk


Riekske Willems, teamleider opvang van Dierenopvangcentrum De Doornakker is blij met de ingerichte praktijken; "Het scheelt enorm veel stress dat de dieren niet meer naar een dierenkliniek op een andere locatie vervoerd hoeven te worden. Daarnaast hebben we door deze constructie een betere bezetting van de veterinaire dienst en kunnen shelter medicine bieden aan de dieren". Shelter Medicine is diergeneeskunde voor gezelschapsdieren die in groepen gehouden worden. Hierbij ligt de nadruk ligt op het voorkomen van ziekten.

Dierenarts Anke Ward en dierverzorger Kelly van HelvoirtIn de praktijk in Eindhoven onderzoekt Anke een kat

24/7 bieden van hulp

In de praktijk kunnen dieren in nood 24 uur per dag op hulp rekenen dankzij het toegewijde veterinaire team bestaande uit dierenartsen en paraveterinairs. Ook zijn stagiaires en vrijwilligers met interesse in medische zorg aan dieren, van harte welkom.