Kitten Boaz op het nippertje gered

Hoe anders had het allemaal voor rood katertje Boaz af kunnen lopen
Kitten Boaz op het nippertje gered

Boaz kwam als zwerfdier, moederziel alleen gevonden bij ons binnen. Niet alleen had hij grote honger en dorst, hij droeg ook een schimmelinfectie met zich mee. Schimmel aanpakken is nooit leuk. Niet voor de dieren die in quarantaine moeten, kaalgeschoren moeten worden en regelmatig in bad moeten maar ook niet voor ons team want een dier dit laten doorstaan, doet je dierenhart leed. Er was echter geen andere optie voor Boaz ondanks dat we hem een betere start in het leven gunde.

Kitten Boaz moest direct in quarantaineHij had een lange weg voor zich

Boaz had het zwaar met de behandeling. Hij weigerde op een gegeven moment om te eten, had alleen maar diarree, was onderkoeld en totaal lusteloos. Onze zorgen namen toe. Niet opgeven kleine man! Van de ene op de andere dag ging een knopje om bij Boaz. Hij begon weer te eten en haalde alle opgelopen achterstand met sprongen in. Toen zijn gezondheid weer op de rit was, werd het tijd om zijn ontwikkeling bij te gaan spijkeren. Leren dat mensen leuk en lief zijn, leren hoe je moet spelen en leren hoe fijn het is om over je buikje gekriebeld te worden, Boaz wist van niks. Hij verhuisde naar een gastgezin waar een aantal pleegzussen hem alles leerde; van kattenkwaad uithalen tot soezen op de bank; heerlijk!

Bij het gastgezin leert Boaz hoe zich te gedragen als huiskatGastgezinnen zijn onmisbaar voor de socialisatie van kittens

Na ongeveer anderhalve maand bij een gastgezin, startte de zoektocht naar een nieuw thuis. Dat thuis werd snel gevonden bij eveneens rode kater Toby. Hier is Boaz helemaal op z'n plek en kan hij zijn moeilijke start in het leven helemaal vergeten. Geniet ervan Boaz!

In Toby vond Boaz een maatje voor het leven