Kitten Hope van de dood gered

Wat schrokken we van een kitten dat onlangs bij ons werd binnengebracht. Het diertje was er ontzettend slecht aan toe.
Kitten Hope van de dood gered
Zondagochtend 15 november werd een klein kitten van 10 weken oud binnengebracht. Hij was gevonden langs de weg en werd met spoed naar onze dierenarts gebracht. Half verstijfd en stuiptrekkend lag daar een graatmager, volledig uitgedroogd kitten. Hij reageerde niet meer op de buitenwereld en het leek alsof hij al aan het sterven was. Zijn temperatuur was onmeetbaar laag. In een hoopvolle poging dit kleine wezen nog te redden gaven het veterinaire team en de dierverzorgers hem zo snel mogelijk vocht, glucose en warmte in de couveuse. De prognose was erg slecht.
Dieren in zo'n slechte toestand met zo'n lage temperatuur hebben vaak al orgaanschade. We zien dan na een initiële korte opleving dat ze alsnog sterven. De uren daarna waren erg spannend.

KatertjeHope was er erg slecht aan toe toen hij, helemaal alleen, gevonden werdHulp had niet later moeten komen

Het kitten werd Hope genoemd, in de hoop dat hij het zou redden. Hij werd continu gemonitord. Ondanks dat we elke keer bang waren om hem overleden aan te treffen, bleef hij in leven en liep zijn temperatuur langzaam op. Voor de nacht ging hij met dierenarts Lara mee naar huis. Beetje bij beetje kwam er meer leven in Hope. Zijn oogjes openden en de pootjes begonnen te bewegen, zijn temperatuur stabiliseerde. Het moment dat hij weer bewust leek te zijn van de wereld om hem heen werd hem wat eten voorgeschoteld, hij viel aan alsof hij in geen weken gegeten had. Hij kreeg maar kleine beetjes omdat teveel in één keer eten gevaarlijk kan zijn na een lange periode van niet eten. Vanaf dat moment knapte Hope langzaam aan op.

Hope kreeg langzaam zijn eetlust terugHij kreeg meerdere keren per dag kleine porties eten aangeboden

De volgende ochtend liep hij al een beetje, maar sliep nog veel en kon zijn lichaam nog niet zelf op de goede temperatuur houden, daarom bleef hij nog een dagje in de couveuse. Zijn oogjes raakten ook ontstoken en moesten gezalfd worden. Dinsdagochtend hoorde we gemiauw en ineens was daar een heel alert vrolijk kittentje te zien! Hope bleek een heel erg lief kitten te zijn, die enorm van knuffelen hield! Die ochtend bleef hij maar miauwen, alsof hij zijn moeder aan het zoeken was. Helaas waren er alleen maar mensen-moeders aanwezig. Daar was hij gelukkig snel aan gewend, het liefst zat hij uren in je armen te knuffelen.

Onze dappere, kleine vriend vond het al snel héérlijk om geknuffeld te worden

In de loop van de dagen ontwikkelde hij nog een keelontsteking, maar deze was gelukkig snel onder controle met antibiotica. Hij mocht naar een gastgezin waar hij ook een vriendinnetje van dezelfde leeftijd kreeg. Lekker de hele dag spelen en knuffelen. Het gevaar lijkt geweken voor onze sterke Hope. Wat een overlevingsdrang!

Wat een verschil met hoe Hope bij ons binnenkwam!We zijn enorm trots op deze kleine vechter.
Hope is nog niet beschikbaar voor adoptie. Mocht je interesse hebben in het adopteren van Hope en zijn vriendinnetje (of in een ander kitten of dier), bezoek dan regelmatig onze website.