Na 500 dagen herstellen in het asiel, vindt Floris een thuis

In januari 2019 kwam kater Floris bij ons binnen. Hij had een flinke wond in zijn oksel.
Na 500 dagen herstellen in het asiel, vindt Floris een thuis
Helaas zien we vaker katten met verwondingen binnenkomen, maar wat niemand had kunnen voorzien, was dat Floris' herstel ruim vijfhonderd dagen zou duren en hij tal van medische ingrepen moest ondergaan.

Trouwe Florisfan

Gelukkig voor Floris deed hij dit niet alleen, want daar was Stefan, een dierenvriend die op zoek was naar een volwassen kat. Stefan viel bij de eerste kennismaking als een blok voor het enthousiaste en lieve gedrag van Floris en besloot te wachten totdat Floris voldoende was opgeknapt om mee naar huis te nemen. Dat dat moment 500 dagen op zich liet wachten, dat had niemand verwacht. Stefan: “Ik vond het jammer, maar het maakte ook dat ik wat extra tijd had om me op zijn komst voor te bereiden. Helaas liep het anders.”

Floris kwam met deze grote wond bij ons binnenDe wond is vermoedelijk ontstaan door een vastzittende halsband.

Een gebed zonder einde

De paar weken die we hadden voorzien voor zijn herstel, werden er heel wat meer. Zelfs na zes maanden was er geen enkele verbetering in zijn toestand. Zalven, laseren, medische ingrepen, plastisch chirurgie; niets hielp. In november, Floris verbleef toen al bijna een jaar in het asiel, was er nog geen enkele vooruitgang. “Om moedeloos van te worden,” aldus Stefan.

Het dragen van truitjes en kappen. Alles werd op alles gezet om de wond te laten genezen.
Tot overmaat van ramp kwam er rond die tijd een multiresistente ziekenhuisbacterie in de wond, die niet te behandelen was. “Toen viel het woord ‘amputatie’ voor de eerste keer, er leek geen andere optie meer. Op de dag van de operatie, besloot de specialist tóch nog een poging te wagen. Floris’ poot werd gefixeerd om de kans op genezing te vergroten. Vanaf toen bewoog hij zich op drie poten voort."

Geduld, geduld en nog meer geduld

Al die tijd bezocht Stefan Floris twee keer per week in het dierenasiel. Hij bleef vrolijk, lief, al had hij ook zijn moeilijke perioden. Logisch, als je bedenkt wat ze met hem hebben gedaan. Hij liep maandenlang met een kap om zijn nek, bracht veel tijd door in een hokje om de wond te laten helen, werd gehecht, gezalfd, ingezwachteld en kreeg shirtjes aan. Iedereen ging tot het uiterste om hem zo comfortabel mogelijk te maken. Maar dan nog, was zijn situatie niet benijdenswaardig. De dag dat Stefan hem eindelijk op mocht halen uit het asiel, ging de rode loper uit.

De aanhouder wint! Na 500 dagen mocht Floris met Stefan meeGelukkig hoeven wij Stefan niet te missen...

Vrijwilligerswerk dierenasiel

Floris woont nu een paar maanden bij Stefan en zijn poot is zo goed als hersteld. De adoptie van Floris bracht hem nog meer, want inmiddels werkt Stefan als vrijwilliger in het dierenasiel waar Floris zo lang verbleef. Stefan: “Ruim anderhalf jaar lang kwam ik er twee keer per week, ik bedacht me dat ik net zo goed elke keer een paar uur extra blijven om te helpen. Ook al is Floris nu thuis, met het vrijwilligerswerk ben ik nooit gestopt. Elke zaterdag ga ik naar de kattenafdeling om de dieren te socialiseren en dat geeft zoveel voldoening. De verzorgers hebben alles gegeven om Floris beter te maken. Nu is mijn beurt om wat terug te doen.”