Ontmoet onze liefdeskoppels!

Op de meest romantische dag van het jaar, delen we graag de allerleukste foto's van dieren die hartstikke blij zijn met elkaar.
Ontmoet onze liefdeskoppels!

In ons dierenopvangcentrum vangen we jaarlijkse zo'n 500 honden, 1100 katten en 270 overige huisdieren op. Zo af en toe zien we het gewoon voor onze neus gebeuren; dieren vallen als een blok voor elkaar. Dat kunnen twee dieren zijn die allebei bij ons verblijven, dat kan zomaar gebeuren als iemand, mét eigen huisdier kennis komt maken met een asieldier, of de vonk slaat over zodra het nieuwe dier lekker thuis is en zijn nieuwe huisgenoot ontmoet. Op deze Valentijnsdag genieten wij van deze lieve koppeltjes, geniet met je ons mee?

Gijs en Lily groeide samen op in een gastgezin en zijn maatjes voor het leven.

Moos en Sem doken doken een keer samen het mandje in en slapen nu altijd samen

We plaatsen kittens nooit alleen, enkel als koppel of bij mensen die al een kat hebben. Als je deze lieve foto's van Gijs, Lily ziet, Moos en Sem ziet, begrijp je direct waarom! Maar niet alleen katten kunnen maatjes voor het leven worden, ook menige vogel vond zijn of haar partner dankzij ons asiel.

Van samen in het dierenasiel, naar samen een baas vinden! Kwetter en Fladder hadden dit geluk.

Wist je dat we jaarlijks ook tientallen vogels opvangen? Het merendeel van de parkieten, kanaries, zebravinken en kippen komt als zwerfdier bij ons binnen. Ook voor hen zoeken we fijne eigenaar, neem dus gerust af en toe een kijkje op onze site als je op zoek bent naar een vogel.

Liefde op het eerste gezicht was het tussen JayJay en Jessy-Jane

JayJay had van ons de naam Diesel gekregen. Nadat hij verhuisde kreeg hij van zijn nieuwe eigenaren een naam die perfect bij die van zijn vriendinnetje Jessy-Jane past; JayJay. Beide honden zijn doof en via Instagram kun je meegenieten van hun streken en liefdevolle momentjes samen.

Als er één diersoort is dat tot ons verdriet vaak alleen gehouden worden, is dat wel het konijn. Een konijn is een sociaal dier en heeft een maatje nodig om echt gelukkig te zijn. Wij plaatsen onze konijnen daarom nooit alleen, enkel bij mensen die al een konijn hebben (wij helpen je met het koppelen van de dieren) of bij mensen die bereid zijn om een koppel van ons te adopteren. Onderstaande foto's zeggen meer dan 1000 woorden over het hoe en waarom!

Niet alleen konijnen, maar ook kleine degoe Bob had zijn eigen "All you need is love" momentje. Hij kwam in zijn eentje bij ons binnen en was niet happy. Bij onze collega's van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort verbleef een degoe koppel die best hun verblijf voor eenzam Bob wilde openstellen. Bob vertrok richting Amersfoort en vond in Buurman en Buurmann zijn besties.

We wensen je een mooie Valentijnsdag toe en ben je op zoek naar een harige of gevederde liefde voor het leven? Denk dan eens aan het adopteren van een van onze asieldieren!