Opnieuw kittens in tas gedumpt bij asiel

Opnieuw werden we vanochtend onaangenaam verrast.
Opnieuw kittens in tas gedumpt bij asiel

Bij het openen van het asiel vanochtend troffen we een rood met witte rugzak aan op het terrein. Net als een kleine maand geleden wisten we direct: een rugzak aantreffen op het terrein is geen goed nieuws. De zware, grommende en miauwende rugzak werd naar binnengebracht en in een afgesloten verblijf geopend. Wederom troffen we drie kittens aan. De katertjes zijn zo'n tien weken oud, in goede gezondheid maar angstig. Een chip troffen we niet aan, op geen enkele manier is dus te achterhalen waar de dieren vandaan komen.

Deze rugzak vonden we vanochtend vroeg op ons terreinWe troffen drie bange katjes aan


Bijkomen in een gastgezin

Een ding weten we wel zeker; we gaan ervoor zorgen dat dit de laatste keer is dat iemand op een dermate harteloze manier met deze katten omgaat. Dit drietal gaat naar een gastgezin waar ze kunnen bijkomen en waar ze kunnen wennen aan mensen en het leven als huiskat. Zodra ze voldoende gesocialiseerd, gechipt en gevaccineerd zijn zullen we op zoek gaan naar een nieuw baasje voor hen.

De drie bange broertjes gaan naar een gastgezinHier kunnen zij op hun gemak bijkomen


Het blijft voor ons onbegrijpelijk hoe mensen op deze manier hun kittens, hun huisdieren, hún verantwoordelijkheid in een rugzak over een hek kunnen gooien (terwijl er camera's hangen!)
We begrijpen dat huisdiereigenaren in de problemen kunnen raken maar om op deze manier van hun probleem het onze te maken is, naast strafbaar, niet fraai. Kun je om welke reden dan ook niet meer voor je dier zorgen, neem dan contact met ons op.