Pechvogel Flynn komt toch op zijn pootjes terecht

Pechvogel Flynn komt toch op zijn pootjes terecht

De vierjarige kater Flynn mag best een pechvogel genoemd worden. Eerst komt hij op 21 januari in de opvang binnen omdat hij zwervend op straat werd aangetroffen in Nuenen. Vervolgens blijkt hij mank te lopen en een ontzettende zere te knie en natte oogjes te hebben. Op naar de dierenarts voor een röntgenfoto! Gelukkig konden we nog dezelfde dag terecht bij Dierenkliniek de Kempen.

Flynn werd aan zijn heup geopereerdHiervoor moest een deel van zijn vacht worden geschoren

Uit de foto bleek dat Flynns heup uit de kom was. Soms is het mogelijk dit manueel terug te plaatsen. Er zat echter heel veel bindweefsel rondom de kop van de heup waardoor terugplaatsen op deze manier niet mogelijk was. Het plan was: heupkopresectie. Bij deze ingreep worden de heupkop en het gewrichtskapsel operatief verwijderd. De operatie heeft inmiddels plaatsgevonden en Flynn maakt het erg goed. De komende tijd mag hij nog niet klimmen of springen maar de verwachting is dat hij volledig gaat herstellen.

Flynn maakt het hartstikke goed!

Deze voormalige pechvogel mag binnenkort verhuizen naar zijn nieuwe thuis. We hopen dat hij voortaan als geluksvogel door het leven kan gaan!