Poezenmeisje Miesje zoekt (buiten)kansje

Graag stellen we je voor aan Miesje, een jongedame van ongeveer 1 jaar oud. Miesje heeft nogal wat meegemaakt in haar jonge leventje.


Poezenmeisje Miesje zoekt (buiten)kansje

Ze leefde op straat, wat voor een jong katje best een zwaar bestaan is. Begin september kwam ze hoogzwanger bij ons binnen. Haar verblijf was nog maar nauwelijks ingericht toen zij beviel van zes kittens. Ondanks dat Miesje zelf nog maar nauwelijks volwassen was, bleek ze een geweldige moeder voor haar kittens. Haar kittens hebben allemaal inmiddels een huis gevonden, nu Miesje nog!

Je denkt misschien; wat is het probleem? Het “probleem” is dat Miesje door haar verleden op straat totaal niet geschikt is om als huiskat te houden. Heus, we hebben ons uiterste best gedaan om van Miesje een gezellige huiskat te maken maar dat wil ze niet. Miesje houdt niet van aaien, oppakken, tuttelen en op schoot liggen. Miesje houdt niet van in huis opgesloten zitten, veel te saai voor haar! Miesje houdt van het buitenleven; lekker struinen op een erf of in een grote tuin bij mensen die landelijk wonen. Na een avontuurlijke dag buiten vindt Miesje het heerlijk om bij je in de buurt te zijn. Even lekker samen kletsen, spelen, pingpongballetjes scoren, een lekkere snack oppeuzelen, dat maakt Miesje tot de gelukkigste kat ooit!

Voor Miesje zijn we op zoek een fijne leefplek. Een plek waar voldoende contact is met mensen en waar haar avontuurlijke tomboy-kant helemaal tot uiting kan komen. Het is belangrijk dat Miesje een veilige, droge, tocht-en vorstvrije slaapplek heeft. Een fijne hooizolder, tuinhuisje of schuurtje zou perfect zijn. Miesje is door ons gesteriliseerd en mag per direct verhuizen naar haar nieuwe baas. Omdat Miesje wegens haar bevalling en de zorg voor haar kittens al een tijdje niet meer buiten leeft, heeft zij (nog) geen wintervacht. Haar nu direct zomaar buiten zetten zonder enige hulp van onze kant, is niet goed voor haar. Miesje krijgt daarom een isobox mee zodat ze op een warm plekje kan slapen en een wintervacht kan kweken.

Ben jij op zoek naar een kat die je helpt je tuin, erf of schuurtje muizenvrij te houden? Kijk je ernaar uit om een kat om je heen te hebben op het moment dat je buiten bent, maar hoeft die kat niet perse van jou mee het huis in? Wil jij deze jongedame een tweede kans op een mooi leven bieden? Neem dan contact met ons op door te mailen naar bemiddeling@doc-eindhoven.nl. We vertellen je graag meer over haar.