Ukkie werd net op tijd gered

Sommige dieren die bij ons binnenkomen zijn er enorm slecht aan toe.
Ukkie werd net op tijd gered

Zo ook dit hoopje ellende dat moederziel alleen in een weiland lag. Gelukkig was een oud-vrijwilliger op het juiste moment op de juiste plek en trof het poesje daar aan. Met spoed werd het kitten naar ons opvangcentrum gebracht.

Ukkie werd gelukkig net op tijd gevondenZe was ondervoed, verkouden en zat vol vlooien


Hier kreeg ze de naam Ukkie, welke perfect bij haar paste. Ukkie was klein, graatmager en heel ziek. Haar ogen en neus zaten dicht door snot, en haar hele lijfje zat vol met vlooien. Ze was drie maanden oud en woog slechts 820 gram, een gewicht dat normaal is voor een kat van ongeveer acht weken oud. Met man en macht zijn we gaan vechten voor het kleine witte poesje. Ze kreeg 2x per dag infuus toegediend, werd gedwangvoerd en kreeg medicatie tegen het snotteren. Ook zijn we de kriebelbeestjes te lijf gegaan en hebben we haar ontwormd. Iedere dag zagen we haar een klein beetje opknappen, maar haar prognose bleef gereserveerd. Door de achterstand die ze had opgelopen, was haar toekomst erg onzeker.


Heerlijk in bad


Na een week van intensieve behandeling werd het tijd haar in bad te stoppen. Ze genoot hier (gek genoeg) enorm van en liet zich heerlijk verwennen. Inmiddels waren alle medewerkers al stapelverliefd op haar geworden, want Ukkie bleek ook nog eens heel lief!

Om de vlooien te bestrijden, ging Ukkie in badIn tegenstelling tot de meest katten genoot ze ontzettend van het bad


Maar het mocht nog niet meezitten. Na drie weken bleek ze geïnfecteerd te zijn met longwormen, een parasiet die moeilijk te bestrijden is omdat de behandeling vrij zwaar is. Eén van onze medewerkers besloot de behandeling dan ook thuis voort te zetten. Nu, ruim drie maanden later, is Ukkie gezond verklaard! Al het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen, en Ukkie is een schitterende dame geworden.

Ukkie is er gelukkig helemaal helemaal bovenop gekomenHet gaat nu erg goed met haarOnze dank gaat uit naar iedereen die zich voor haar heeft ingezet, van de vindster die haar bij ons bracht tot het gastgezin dat haar liefdevol heeft opgevangen. Ukkie wacht nu dankzij al deze lieve mensen een lang en gelukkig leven!