Vijf hanen op straat gedumpt

Onlangs werden vijf hanen aangetroffen door een BOA aan de Burgemeester Willekenslaan in Reusel. De dieren zijn duidelijk gedumpt, er heeft zich nog niemand bij ons gemeld die de dieren kwijt is.
Vijf hanen op straat gedumpt

Deze 5 zware jongens zijn samen gevonden in het bos, per haan wegen ze maar liefst 4 tot 5 kg! Gezien hun statige verschijning gaat het waarschijnlijk Brahma hoenders (of dat zit toch in ieder geval in hun bloed), een van de grootste en tegelijkertijd meest aaibare kippenrassen. Een soort van GVR kun je wel zeggen. Zelfs met 5 vrijgezellen onder elkaar vinden ze het best gezellig, iets wat toch niet van veel hanen gezegd kan worden.

Vijf hanen gedumpt in ReuselDe dieren werden door een BOA gevondenMaar, het wordt voor onze mannen toch tijd om op eigen benen te gaan staan. Ondanks hun vreedzame en vriendelijke aard zijn ze best wel toe aan wat vrouwelijk gezelschap. Gezien hun formaat vinden ze het geen probleem als deze dames aan de ietwat forse kant zijn. Brahma’s vliegen niet heel veel, maar natuurlijk hebben ze wel de ruimte nodig om lekker te scharrelen en hun vleugels te strekken. Kun jij een, of meerdere, haantjes een thuis bieden? Neem dan snel contact met ons op.