Vishaak-kitten Freddie gaat met sprongen vooruit

Begin november haalde Dierenambulance Brabant ZuidOost een opmerkelijk kitten op.
Vishaak-kitten Freddie gaat met sprongen vooruit
Een onfortuinlijk rood katertje liet zowel de melders als de dierenambulancemedewerkers schrikken toen ze zagen hoe hij verstrikt was geraakt in een stapel vismateriaal. Het katje liep al een aantal maanden rond in de omgeving van de vinder en kwam soms zelfs al binnen. Nu was hij de schuur in geglipt en hopeloos verstrikt geraakt in visspullen die daar opgeborgen lagen. Maar liefst 7 vishaken zaten er in de oren, het kopje en de rug van het katje terwijl zijn lijfje verstrikt zat in de draden. Waarschijnlijk is het in zijn nieuwsgierigheid eerst in 1 haak terecht gekomen en is het verder verstrikt geraakt tijdens pogingen los te komen.

Het kitten liep al langere tijd bij de melders in de buurtNu was hij echter in de problemen geraakt

Pijnstilling

Het kitten hing bijna aan 1 oor en bevrijden ging echt niet zomaar. Gelukkig was een dienstdoende dierenarts bereid om naar de locatie te komen om te helpen. Nadat hij het diertje pijnstilling had gegeven kon hij met hulp van de melder en een tang het inmiddels uitgeputte kitten redelijk snel uit zijn benarde positie bevrijden. De wonden vielen gelukkig mee en het kitten kon voor verdere zorg naar ons opvangcentrum. Zoals we bij zoveel mogelijk kittens proberen te doen, ging ook dit kitten voor socialisatie naar een gastgezin.

Freddie is de naam

In het gastgezin kreeg hij de naam Freddie. En hij doet het goed, laat zijn pleegmoeder Sylvia weten. Freddie is erg makkelijk en tolerant en vindt eigenlijk bijna alles best. Met de honden en katten van Sylvia kon hij het vanaf het begin uitstekend vinden. Freddie is alert, actief, speels en nieuwsgierig. Ook kan hij volop genieten als hij geaaid en gekroeld wordt. Tot op zekere hoogte. Soms houdt hij afstand van mensen en wil hij met rust gelaten worden. En laat dat dan ook duidelijk merken, dan komt zijn wilde gedrag ineens weer boven. Maar dat schrikt Sylvia niet af.

Freddie is van ver gekomen maar doet het hartstikke goed!


Danzij veel liefde en geduld is Freddie nu al een heerlijk maatje en kunnen we langzaam op zoek gaan naar een nieuw baasje voor hem. Freddie heeft mogelijk nog wat sturing nodig maar hierbij zou zijn toekomstige baas hem prima bij kunnen helpen. Mocht je meer over Freddie willen weten, bezoek dan het kopje "asieldieren" van onze site regelmatig.