Wil jij kittens redden? Word gastgezin!

Zodra het voorjaar van start gaat, kan ons opvangcentrum rekenen op meldingen van honderden zwangere katten en jonge katjes die hulp nodig hebben.

Wil jij kittens redden? Word gastgezin!

Deze dieren leven op straat en dat is geen veilige en goede plek om te bevallen of om op te groeien. Voor de opvang van deze katten en kittens werkt Dierenopvangcentrum De Doornakker samen met gastgezinnen. Dit zijn mensen die deze dieren thuis opvangen, hen een fijne en tijdelijke leefplek geven, hen helpen op te groeien tot een vrolijke, sociale kat en uiteindelijk plaatsen bij een fijne baas.

Wil jij poezenfamilies een goede start in het leven geven? Word dan gastgezin!


We zoeken gastgezinnen voor diverse katten en kittens. Het vangt van je werksituatie af welk soort opvang het beste bij je past. Zo zoeken we mensen die vrijwel altijd thuis zijn voor de opvang van flessenkittens zonder moederpoezen. Als gastgezin voor flessenkittens help je de allerkleinste katjes van soms pas enkele uren oud overleven. Deze diertjes hebben met name de eerste drie weken van hun leven veel zorg nodig. Iedere twee uur is het tijd voor een flesje en dat kan best belastend zijn voor het gastgezin. Het opvangen van dit soort kittens is niet te combineren met een (parttime)baan.


Ben jij ons nieuwe gastgezin voor kittens?
Minder belastend en daardoor prima te combineren met een werkend leven is het opvangen van zwangere of net bevallen moederpoezen. Bij de opvang van deze dieren doet de moederpoes het merendeel van het werk. Het gastgezin zorgt ervoor dat het moederpoes aan niets ontbreekt en gaat aan de slag met het socialiseren van de jonge katjes. Dat wil zeggen veel spelen en knuffelen, hen laten wennen aan de kattenbak, hen laten wennen aan huiselijke geluiden en situaties zoals het geluid van een stofzuiger, een tv en eventuele andere dieren en kinderen. Om moeders en haar kroost rustig op te laten groeien, is het enorm wenselijk dat zij zich kunnen terugtrekken op een aparte kamer.De laatste groep kittens waar we een tijdelijke logeerplek voor zoeken, zijn de iets oudere socialisatiekittens. Dit zijn katjes vanaf een maand of twee die de eerste weken/maanden van hun leven op straat hebben doorgebracht. Zij zijn in hun jonge leventje niet gewend geraakt aan mensen, weten niet wat is om geaaid te worden en vinden ons vaak maar eng en spannend. Veel geduld, rust en liefde kunnen van deze katjes geweldig en sociale huisgenoten maken, mits je hen de tijd geeft om te wennen en niet van hen verwacht dat ze de eerste tijd aanhankelijk en speels zijn. Voor het opvangen van deze kittens is het belangrijk dat je maximaal vier uur per dag weg bent van thuis.

Hoewel ieder soort opvang anders is, komen een paar zaken overeen. Zo zorgen wij ervoor dat je van alle benodigde materialen zoals voeding, kattenbakken en kattenbakvulling voorzien wordt. Heb je zelf eigen huisdieren? Dan is het belangrijk dat zij hun entingen hebben gehad. Op deze manier bescherm je zowel de kittens als je eigen dieren tegen eventuele ziekten. Vooral een eerste keer opvangen is best spannend, ons team staat daarom steeds voor je klaar om vragen te beantwoorden. Daarnaast is het belangrijk dat je woonachtig bent in de omgeving van Eindhoven en dat je over een auto beschikt om snel bij onze dierenarts te kunnen zijn. Spreekt deze vacature je aan? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. We vertellen je graag meer!