Jazz

Omschrijving

Deze prachtige kruising is Jazz. Ze is een 6 jarige dame en verbleef 5 jaar geleden een tijd in het opvangcentrum nadat ze op straat aangetroffen werd zonder baasje. De afgelopen jaren heeft Jazz bij een gezin gewoond die het beste met haar voor heeft. Helaas blijkt de thuissituatie die zij haar kunnen bieden niet geschikt voor Jazz te zijn. Dit heeft er met name mee te maken dat Jazz baat heeft bij rust en regelmaat. Dit gaat niet samen met het drukke gezinsleven met veel wisselende patronen waar zij nu deel van uit maakt. In overleg met het opvangcentrum is dan ook besloten om een nieuw thuis voor Jazz te gaan zoeken. 

Jazz heeft een zachtaardig karakter en is erg sensitief waardoor zij emoties van anderen feilloos aanvoelt. Haar huidige baasjes omschrijven haar als een heel lieve hond die veel tijd nodig heeft om te wennen aan nieuwe mensen en situaties. Verder kent ze de basiscommando’s en is volledig zindelijk. Ook is ze zeer waaks.  

Naast al deze mooie eigenschappen heeft Jazz een aantal aandachtspunten. Ze is namelijk schuchter waardoor ze erg bang kan reageren. Zo vindt ze harde wind, stormachtig weer en harde geluiden eng en reageert ze angstig op mannen. Overdag gaat het uitlaten moeizaam, omdat Jazz de wijk niet in durft en weigert om mee te lopen. Tijdens een angstmoment keert ze zich soms in zichzelf waardoor het lastig is om contact met haar te maken. Jazz krijgt momenteel medicatie tegen stress en angst. Een ander punt is dat ze niet goed met andere teefjes overweg kan en ze valt aan de riem soms uit naar andere honden.

Toen Jazz 5 jaar geleden in het opvangcentrum terecht kwam liep ze bij binnenkomst kreupel. Ze is op 2-jarige leeftijd succesvol aan haar linkerknie geopereerd en haar rechterknie is door training hersteld. Jazz heeft wel een lichte vorm van HD, maar heeft daar zelf geen last van momenteel.

Voor Jazz zoeken wij een rustige thuissituatie zonder kinderen, bij voorkeur op een locatie buitenaf, met een duidelijke regelmaat en structuur in de dagen. Ook is het voor haar fijn om veel aandacht te krijgen. Belangrijk is dat haar nieuwe baasje heel veel geduld met haar heeft en haar alle tijd gunt om te wennen aan haar nieuwe thuis. Denkt u de perfecte match te zijn voor Jazz? Neem dan telefonisch contact op met het opvangcentrum.

Let op! Jazz verblijft niet in het opvangcentrum, maar bij haar huidige baasjes thuis. Het eerste contact zal dan ook telefonisch zijn en bij een mogelijke match wordt u uitgenodigd om kennis met Jazz te maken bij haar huidige baasjes thuis.

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: bemiddeling@doc-eindhoven.nl

Terug naar overzicht