Jazz

Omschrijving

Over mij

Ik ben Jazz, een prachtige kruising mogelijk boerboel – labrador en inmiddels ben ik bijna 7 jaar oud. Circa 6 jaar geleden verbleef ik een tijd in het dierenopvangcentrum, nadat ik op straat aangetroffen werd zonder baasje.

De afgelopen jaren heeft Jazz bij een gezin gewoond die het beste met haar voor heeft. Helaas blijkt de thuissituatie die zij haar kunnen bieden niet geschikt voor Jazz te zijn. Dit heeft er met name mee te maken dat Jazz baat heeft bij rust en regelmaat. Dit gaat niet samen met het drukke gezinsleven met veel wisselende patronen waar zij nu deel van uitmaakt. In overleg met het opvangcentrum is dan ook besloten om een nieuw thuis voor Jazz te gaan zoeken. 

Jazz heeft een zachtaardig karakter en is erg sensitief waardoor zij emoties van anderen feilloos aanvoelt. Haar huidige baasjes omschrijven haar als een heel lieve hond die veel tijd nodig heeft om te wennen aan nieuwe mensen en situaties. Verder kent ze de basiscommando’s en is volledig zindelijk. Ook is ze zeer waaks. 

 

Naast al deze mooie eigenschappen heeft Jazz een aantal aandachtspunten. Ze is namelijk schuchter waardoor ze erg bang kan reageren. Zo vindt ze harde wind, stormachtig weer en harde geluiden eng en ze reageert angstig op mannen. Overdag wil Jazz niet uitgelaten worden, omdat Jazz de woonwijk niet in durft weigert ze om mee te lopen. Tijdens angstmomenten keert ze zich in zichzelf waardoor het lastig is om contact met haar te maken, dit gebeurt bijv. tijdens onweer, bij knallen van vuurwerk e.d. Jazz krijgt momenteel medicatie tegen stress en angst. Een ander punt is dat ze niet goed met andere teefjes overweg kan en ze valt aan de riem soms uit naar andere honden.

Toen Jazz ca. 6 jaar geleden in het opvangcentrum terecht kwam liep ze bij binnenkomst kreupel. Ze is op 2-jarige leeftijd succesvol aan haar linkerknie geopereerd en haar rechterknie is door training hersteld. Jazz heeft wel een heel lichte vorm van HD, maar heeft daar zelf geen last van momenteel.

Voor Jazz zoeken wij een rustige thuissituatie zonder kinderen, bij voorkeur op een locatie buitenaf, met een duidelijke regelmaat en structuur in de dagen. Een nieuw baasje in een appartement of een woning in een woonwijk met een kleine tuin is echt geen optie. Omdat Jazz meestal niet uitgelaten wil worden is het een must dat ze een nieuw baasje krijgt die beschikt over een grote tuin waarin ze voldoende beweging kan krijgen. Ook is het fijn voor haar om veel aandacht te krijgen. Belangrijk is dat haar nieuwe baasje heel veel geduld met haar heeft en haar alle tijd gunt om te wennen aan haar nieuwe thuis. Denkt u de perfecte match te zijn voor Jazz? Neem dan telefonisch contact op met het opvangcentrum. 

Let op! Jazz verblijft niet in het opvangcentrum, maar bij haar huidige baasjes thuis. Het eerste contact zal dan ook telefonisch zijn en bij een mogelijke match wordt u uitgenodigd om kennis met Jazz te maken bij haar huidige baasjes thuis.

Let op! Jazz verblijft niet in het opvangcentrum, maar bij haar huidige baasjes thuis. Het eerste contact zal dan ook telefonisch zijn en bij een mogelijke match wordt u uitgenodigd om kennis met Jazz te maken bij haar huidige baasjes thuis.

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: bemiddeling@doc-eindhoven.nl

Terug naar overzicht