Timo

Omschrijving

Timo is een bijzonder ras, namelijk een Chinese Naakthond. Hij is het zoontje van Railey en broertje van Diego. Een wat onderdanig, onzeker, maar heel lief hondje. Timo is pas 1,5 jaar oud. Hij is samen met zijn vader Railey en broertje Diego als afstand hondje bij ons in de opvang gebracht. De vorige eigenaren konden niet meer voor Timo en de andere hondjes zorgen. In de opvang doen we er alles aan om deze bijzondere en zeer lieve, zachtaardige hondjes snel een huis te bezorgen, want de opvang is de laatste plek waar ze thuishoren. 

Timo heeft een zogenaamde powderpuff vacht en is dus niet letterlijk “naakt”. Hij is een heel lief hondje en net als zijn broertje is hij wat terughoudend naar vreemden. Hij is gewend samen te leven met katten én kinderen; altijd prettig. In de opvang vindt hij alles heel spannend, maar ook bij Timo begint zijn nieuwsgierigheid het steeds vaker te winnen van zijn angst. Timo speelt dolgraag met balletjes, flosjes en botjes. Hij is gewend om samen met Railey en Diego in 1 bench te slapen. 

Het zou geweldig zijn om Timo samen met broertje Diego en papa Railey te plaatsen, maar het is niet persé noodzakelijk.

Als nieuw baasje is het belangrijk om te beseffen dat Timo natuurlijk nog heel jong is. De hele verandering naar de opvang is voor Timo (en Diego en Railey) ontzettend eng en spannend; hij is dan ook nog best wel wat angstig. Wij raden ook echt aan om snel een puppy / honden training met Timo  te volgen. Hij heeft nog helemaal geen training gehad en moet nog veel leren. Vooral om samen een goede en hechte band op te bouwen. Je zult aan Timo (net als Diego) een heerlijk maatje hebben die –als hij je eenmaal vertrouwd- een super schattig, lief vriendje voor het leven is!

Als opvang hebben we niet vaak de gelegenheid om dit soort bijzondere hondjes op te vangen, dus kom snel op een afspraak om kennis te maken met Timo en/of Diego en papa Railey.

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: bemiddeling@doc-eindhoven.nl

Terug naar overzicht