Pukkie

Omschrijving

Deze mooie oren horen bij Pukkie, een kruising dwergpinscher reutje van 11 jaar oud. Pukkie is in het asiel gekomen omdat zijn baasje niet meer voor hem kon zorgen. 

Pukkie is een lief en vriendelijk mannetje. Hij moet soms even wennen aan nieuwe mensen, maar als hij je eenmaal kent vindt hij het heerlijk om lekker te knuffelen en op schoot te zitten. Maar ook lekker wandelen vindt hij fijn; hij kan geen hele lange wandelingen meer maken maar een paar keer per dag een wat korter rondje vindt hij heel leuk. Hij loopt dan als een heel parmantig baasje aan de riem. Zijn grote hobby is het opjagen van vogels, ook al zijn die soms wel net zo groot als hij zelf. Maar als echte pinscher is hij daar natuurlijk niet van onder de indruk. 

We weten van de vorige eigenaar dat Pukkie een poosje alleen thuis kan zijn. Dit moet uiteraard in een nieuwe omgeving wel weer opnieuw opgebouwd worden. Ook is hij gewend aan katten. Hij heeft met een andere hond samengeleefd, maar hij vindt niet alle honden leuk en kan dan flink tekeer gaan. 

Pukkie is niet meer de jongste, en er zijn daarom een paar medische zaken waarmee rekening gehouden moet worden door zijn nieuwe eigenaar. Pukkie heeft een begin van staar, hij lijkt daar nog niet heel veel last van te hebben al merken wij soms wel dat hij sneller ergens van schrikt. Ook heeft hij artrose in beide knietjes, hiervoor zal hij de rest van zijn leven speciale voeding, extra supplementen en pijnstilling moeten krijgen. 

Voor Pukkie zoeken wij een lief baasje die hem een fijne oude dag wil geven. Omdat Pukkie wat ouder is en wat medische mankementjes heeft plaatsen wij hem liever niet bij een andere hond. Ook jonge kinderen zijn te druk voor hem. 

Ben jij op zoek naar een lief hondje en vind je het niet erg dat hij een dagje ouder is en de rest van zijn leven medicatie moet krijgen? Houd jij rekening met zijn leeftijd maar zet je hem nog niet achter de geraniums? Reageer dan snel!

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: info.eindhoven@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht