Toby *met video*

Omschrijving

Dit blije koppie is van Toby, een kruising stafford met vermoedelijk amerikaanse bulldog. Hij  is in het asiel terecht gekomen omdat zijn baasje niet meer voor hem kon zorgen. 

Toby is een lieve, enthousiaste hond. Hij moet mensen wel eerst even leren kennen, maar als hij je eenmaal in zijn hart heeft gesloten is hij je grootste vriend. Zijn liefde gaat wel gepaard met nogal wat lompheid en met zijn formaat kan hij je in zijn enthousiasme soms bijna tegen de vlakte springen. Je krijgt dan wel een lebber over je gezicht na, dus dat maakt weer veel goed. 

Toby heeft als jonge hond helaas niet veel opvoeding en structuur gehad en het is te merken dat hij dat nog moeilijk vindt. Hij kan nog behoorlijk onbehouwen zijn en dan moet je, letterlijk en figuurlijk, stevig in je schoenen staan. Toby is snel onzeker en erg gevoelig voor prikkels. Als hij overprikkeld raakt kan hij ineens van 0 naar 100 gaan en is hij niet altijd makkelijk te hanteren. Naar onbekende mensen (zoals bezoek) kan hij door zijn onzekerheid soms niet vriendelijk reageren, hiermee moet door zijn nieuwe eigenaar goed rekening gehouden worden. Op andere honden reageert Toby wisselend, sommige honden vindt hij wel oké maar hij kan soms ook flink uitvallen.

Gelukkig is Toby een slimme en leergierige hond en wil hij graag zijn best doen voor je. Zijn nieuwe eigenaar zal wel echt met hem aan de slag moeten om hem op een rustige, consequente manier de nodige opvoeding en regels bij te brengen. Het is erg belangrijk voor Toby dat hij duidelijk weet wat de regels zijn en wat hij wel of niet mag, dit geeft hem rust en vertrouwen.

Voor Toby zoeken wij een rustige leefomgeving waar hij niet teveel prikkels krijgt. Wij plaatsen hem daarom niet bij kinderen of andere dieren en bij voorkeur niet in de stad. Zijn nieuwe eigenaar zal voldoende ervaring moeten hebben met (dit type) honden en inzicht moeten hebben in het gedrag van Toby en hoe daarmee moet worden omgegaan. Een actieve eigenaar die veel met hem onderneemt en met hem gaat trainen, maar die rustig van aard is zou ideaal zijn voor Toby.

Ben jij op zoek naar een lieve, enthousiaste wildebras en heb je geduld, kennis en ervaring om Toby te begeleiden en op te voeden? Wil jij daar onvoorwaardelijke liefde en veel natte kussen voor terug? Reageer dan snel!

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: info.eindhoven@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht