Janus

Omschrijving

Deze knappe vent heet Janus, een kruising boerboel en cane corso van 6 jaar oud. Janus kon helaas niet bij zijn  eigenaar blijven omdat er een kindje bij kwam en dit teveel stress opleverde voor Janus.

Janus is een enorme lieverd met een goed hart. Hij ziet er wel groot en stoer uit maar onder dat uiterlijk heeft hij een klein hartje en is hij best wel onzeker. Deels ook door zijn erfelijke aanleg vindt hij vreemden zoals visite in eerste instantie maar niks. Als hij je echter goed kent en je hebt zijn vertrouwen gewonnen dan is er geen lievere en trouwere hond als Janus. Hij vindt het dan ook heerlijk om aandacht te krijgen en bij je in de buurt te zijn. Samen trainen vindt hij heel leuk, maar ook van een lekkere knuffelsessie kan hij echt genieten. Hij vindt het fijn om buiten te zijn en kan zichzelf goed vermaken. Ook kan Janus enige tijd alleen thuis zijn, al is het wel zaak om dit weer rustig te gaan opbouwen in een nieuwe omgeving. 

Janus loopt over het algemeen netjes aan de riem en kent een aantal basis commando's. Ook tijdens de wandelingen kan hij behoorlijk waakzaam zijn en is het zaak zijn aandacht erbij te houden als hij iets ziet waar hij naar toe wil. Gezien zijn grootte en kracht is dat nog wel eens een uitdaging maar wij zijn dit goed aan het oefenen en dit gaat al veel beter. Op andere honden reageert hij over het algemeen niet, hij laat die meestal links liggen. 
Janus is in huis en de tuin goed waaks, hiermee moet zijn toekomstige eigenaar wel rekening houden. Ook is het even opletten als er visite in huis komt, deze moeten rustig aan Janus worden voorgesteld. Als hij weet dat het 'goed volk' is, is het al snel goed. 

Wij zoeken voor Janus een rustig huishouden in een rustige woonomgeving. Wij plaatsen Janus niet bij kinderen of andere huisdieren, dit levert hem teveel stress op. Zijn nieuwe baasje moet voldoende ervaring hebben met (dit type) honden en weten hoe om te gaan met het waakse en wat onzekere karakter van Janus. 

Ben je op zoek naar een stoere hond die ook nog eens heel erg lief is? Woon je rustig en vindt je het fijn om een goede waakhond in huis te hebben? Reageer dan snel!

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: info.eindhoven@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht