Loki

Omschrijving

Pittig mannetje wil graag een nieuwe kans! 

Dit knappe snoetje is van Loki, een jack russel reu van 2 jaar oud. Helaas is Loki terug gekomen na plaatsing en zijn we op zoek naar een nieuw thuis voor hem. 

Loki is een echte Jack russel; vrolijk, slim, actief, flink pittig, stoer en met een fantastisch jachtinstinct. Loki is een vrolijk, actief hondje dat graag in beweging is. Hij vindt het fijn om lange wandelingen te maken en vindt het heerlijk om in de slootkant en het hoge gras te zoeken naar 'beestjes'. Ook kan hij uren met de bal spelen die hij overigens keurig apporteert. Maar ook behendigheid en gehoorzaamheidsoefeningen vindt hij heel leuk om te doen samen met zijn baasje. Kortom, samen actief bezig zijn met zijn baasje vindt Loki helemaal geweldig. 

Loki is een typisch voorbeeld van een grote hond in een klein lijfje. Hij is enorm stoer en overschrokken en is meestal behoorlijk overtuigd van zichzelf. Meestal, want diep van binnen is hij best onzeker en dat is soms een lastige combinatie. Dat blijkt vooral uit zijn gedrag naar onbekende mensen. Loki heeft duidelijke voorkeur voor sommige mensen en dan heb je een geweldige hond aan hem. Als hij iemand eenmaal in zijn hartje heeft gesloten wil hij het liefst heel veel knuffelen en leuke dingen doen samen. Sommige mensen vindt hij echter maar niks en dan kan hij enorm blaffen en zelfs happen. Loki voelt feilloos aan of iemand sterk in zijn schoenen staat of juist niet en daarop reageert hij dan ook behoorlijk heftig. Ook de meeste andere honden vindt hij niet zo leuk.

Loki komt het best tot zijn recht bij één of hooguit twee baasjes met veel ervaring die weet om te gaan met een pittig mannetje als Loki. En die voldoende tijd heeft om met hem bezig te zijn zodat hij zijn energie kwijt kan. Dagelijks lange wandelingen en regelmatig met de bal spelen heeft hij echt nodig. Ook zou het heel erg leuk zijn om speurwerk met Loki te gaan doen. Hij is een echt werkhondje en heeft een geweldige neus die hij graag gebruikt en hij haalt enorm veel voldoening uit het speuren. Ook een goed omheinde tuin is een must voor Loki. 

Ook zoeken wij een omgeving voor Loki waar hij niet teveel prikkels krijgt en niet bijvoorbeeld om iedere straathoek een hond tegen komt. Loki is behoorlijk prikkelgevoelig en heeft veel baat bij rust, structuur en duidelijke regels. Samen met voldoende lichamelijke en mentale uitdaging geeft dat hem rust in zijn knappe koppie. Vanwege zijn pittige karakter plaatsen wij Loki niet bij andere dieren of kinderen. 

Ben jij op zoek naar een vrolijk, actief maatje? Heb jij voldoende ervaring om met zijn pittige karakter te kunnen omgaan en genoeg tijd voor hem? Vind jij een rugzakje niet erg en kan je Loki rust en stabiliteit bieden? Neem dan snel contact met ons op!

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: info.eindhoven@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht