Java *met video*

Omschrijving

Lief, angstig hondenmeisje zoekt roedel

Deze knappe meid heet Java, een teefje van ongeveer 2 jaar oud (april 2019). Java kwam in februari 2020 als zwerver bij ons in het asiel. Ze was ontzettend bang voor alles en iedereen en had duidelijk nog niets van de wereld gezien. Om haar de kans te geven zich te ontwikkelen is Java naar een gastgezin gegaan, waar ze sinds april 2020 verblijft. Zij leeft daar in een grote roedel honden die daar alle ruimte hebben. Ze leeft er in grote omheinde tuin/bos van 3500 vierkante meter en heeft onbeperkt toegang tot het huis. Ze vindt het dan ook heerlijk om met de andere honden warm binnen te liggen op de bank na de vele speelsessies buiten.

Bij andere honden voelt Java zich prettig. Ze doet het goed in de roedel en speelt en rent met de andere honden dat het een lieve lust is. Ze is soms wel eens een beetje ondeugend en probeert wel eens uit hoever ze kan gaan, maar als ze door één van de andere honden op haar plek gezet wordt accepteert ze dat en is het weer goed.

Mensen vindt Java nog erg spannend. Bij haar ‘gastmoeder’ is ze wel vaak in de buurt, maar altijd op een afstandje. Echt contact maken durft ze nog niet. Er is al flink geoefend om Java aan de riem te leren lopen maar de conclusie is dat dit niet mogelijk is met Java. Ze panikeert erg snel en de buitenwereld heeft zo veel prikkels, dat het te gevaarlijk is om met Java de wijde wereld in te gaan. We plaatsen Java dan ook uitsluitend bij mensen met een grote omheinde tuin die er vrede mee hebben dat Java niet uitgelaten kan worden.

Hoewel ze mensen eng vindt, heeft ze nog nooit agressie laten zien, dus dat is positief. Het is nog moeilijk te zien, maar onder de angst lijkt een lieve, zachtaardige hond te zitten. Java gaat vooruit, maar met hele kleine stapjes. Ze heeft nog een lange weg te gaan en zal de tijd en de rust moeten krijgen om zich te ontwikkelen en te leren dat mensen niet zo eng zijn als ze denkt.

Wij zoeken voor Java één of maximaal twee lieve baasjes die veel geduld en begrip hebben. Het is belangrijk dat Java de vrijheid en de tijd krijgt om zich in haar eigen tempo te ontwikkelen en dat er niets van haar wordt verwacht. Wij plaatsen Java daarom graag in een roedel met meerdere honden, omdat ze zich daarbij veilig voelt. Ook is zij gewend om de ruimte te hebben, zowel in huis als buiten.

Heb jij meerdere honden, genoeg ruimte en vind je het prima om een hond te hebben die lekker in de roedel meeloopt maar meer niet? Ben jij geduldig en verwacht je niets anders van Java als dat ze er gewoon is? Neem dan snel contact met ons op!

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: info.eindhoven@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht