Jelle

Omschrijving

Deze stoere vent heet Jelle. Hij is een kruising Picardische herder van 2 jaar oud. Jelle is bij ons in de opvang gekomen omdat hij niet goed werd verzorgd bij zijn vorige eigenaar. 

Jelle was aanvankelijk heel angstig en nergens aan gewend. Inmiddels heeft hij zich al heel goed ontwikkeld. Hij gaat graag mee wandelen, al kan hij van sommige dingen nog erg schrikken. Maar over het algemeen loopt hij keurig mee aan de riem en is hij nieuwsgierig naar zijn omgeving. Jelle is een slimme, leergierige hond en heeft inmiddels al een paar commando's onder de knie zoals zit en hier. Hij voert deze keurig uit en wil dan uiteraard wel erg graag zijn beloning hebben. 

Onbekende mensen vindt Jelle nog wel spannend, vooral mannen vertrouwt hij niet zomaar en daarnaar kan hij soms flink beginnen te blaffen. Ook in situaties die Jelle niet helemaal vertrouwt laat hij dit luid en duidelijk weten. Op zich niet vreemd, de picardische herder staat bekend als een goede waakhond en is meestal geen allemansvriend. Naar de mensen die hij goed kent is Jelle een lieve, enthousiaste hond die graag iets voor je wil doen. Andere honden vindt Jelle over het algemeen erg interessant, al kan hij nogal lomp zijn in zijn pogingen om contact te maken. 

Aangezien de picardische herder een echte werkhond is en ook nog heel intelligent is het ook wel nodig om hem bezig te houden. Naast veel beweging heeft Jelle voldoende uitdaging nodig door middel van training of hondensport. Omdat Jelle als pup niet goed gesocialiseerd is, kan hij niet altijd goed omgaan met sitiuaties en is hij snel overprikkeld. Hiermee moet wel rekening gehouden worden door zijn nieuwe eigenaar. Hij heeft een lief maar pittig karakter en daarom heeft hij duidelijke, consequente regels nodig. Jelle gedraagt zich soms nog als een puber en zal nog wel de nodige opvoeding moeten krijgen. 

Voor Jelle zoeken wij een ervaren eigenaar die goed begrijpt wat Jelle nodig heeft. Wij plaatsen hem graag in een rustige omgeving waar hij niet teveel prikkels krijgt. Omdat Jelle graag buiten is geven wij de voorkeur aan een woonsituatie met een tuin. Om deze reden plaatsen wij hem liever niet bij kinderen of andere huisdieren. 

Ben jij een actief persoon en wil jij tijd en energie steken in deze geweldige hond? Heb jij voldoende ervaring met honden en zoek je een trouwe, waakse vriend voor het leven? Reageer dan snel!

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: info.eindhoven@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht