Knappe, lieve en vooral werklustige dame zoekt ervaren baasje(s)

Omschrijving

Deze knappe dame heet Shanti, een Mechelse herder teef van 1 jaar oud. Helaas kon Shanti niet bij haar eigenaar blijven omdat zij niet goed met kinderen kan omgaan. 

Shanti is een hele lieve maar pittige hond met een flinke dosis werklust. Zij heeft bij haar vorige eigenaar al veel geleerd en ze luistert goed en loopt over het algemeen goed aan de lijn. Ze kan soms wat onzeker en terughoudend zijn, maar als ze je eenmaal kent is ze ontzettend lief. Ze vindt het heerlijk om flinke wandelingen te maken en is heel speels. Ze vindt alle speelgoed leuk, maar favoriet zijn knuffelbeesten die ze lekker kan slopen, de flos en natuurlijk de tennisbal. Deze laatste krijg je helaas niet meer terug als ze hem eenmaal vast heeft, dit is nog wel een aandachtspuntje voor haar en haar nieuwe eigenaar. Zij heeft ook speurtraining gehad en ze vond dit ontzettend leuk. Eén van haar favoriete spelletjes waar ze heel goed in is, is 'zoek de verzorger' waarbij één van haar verzorgers zich verstopt en Shanti haar moet vinden.

Een ander aandachtspunt is dat Shanti snel nerveus is en erg prikkelgevoelig. Zij kan op momenten dat ze teveel prikkels krijgt bijvoorbeeld uitvallen naar hardlopers, fietsers en auto's. Ze heeft bij de vorige eigenaar geleerd om op zulke momenten aandacht te hebben voor de eigenaar en dat gaat meestal goed. Als de spanning echter te hoog oploopt kiest ze er soms ook voor om haar frustraties uit te werken op de persoon aan de andere kant van de riem. Dan gaat ze opspringen en happen. Ook kan ze soms happen als ze ergens van schrikt of als ze iets spannend vindt en nerveus wordt. Als ze je eenmaal vertrouwt en respect voor je heeft, laat ze dit gedrag veel minder tot niet zien. Hieraan zal door haar nieuwe eigenaar wel gewerkt moeten worden. Het is belangrijk om te begrijpen waarom ze dit doet en haar de tijd te geven om wederzijds vertrouwen en respect op te bouwen zodat ze weet dat ze veilig is bij jou. Ook heeft ze duidelijke leiding nodig, maar op een vriendelijke manier. 

Katten vindt ze erg interessant, maar dan om op te jagen, dus een kat als huisgenoot is geen goed idee. Kinderen vindt Shanti heel spannend, dit is ook de reden dat ze erg fel op  kinderen kan reageren. Wij plaatsen haar om die reden niet in een gezin met kinderen of andere dieren. Shanti heeft geleerd om een aantal uur alleen thuis te kunnen zijn. Dit moet echter in een nieuwe omgeving wel weer rustig worden opgebouwd. 

Shanti is een aantal maanden geleden geopereerd aan beide heupen. Bij deze operatie is een bekkenkanteling uitgevoerd, een operatie die wordt gedaan bij jonge honden met heupproblemen. Shanti is goed hersteld van deze operatie en zal naar verwachting een prima leven kunnen hebben. Zij krijgt wel speciale voeding ter ondersteuning van haar gewrichten en zal de spieren op haar achterhand nog verder moeten opbouwen. Ook zijn erg belastende sporten zoals behendigheid niet geschikt voor haar. 

Voor Shanti zoeken wij een ervaren, actieve eigenaar die ervaring heeft met dit ras en begrijpt wat zij nodig heeft. Shanti is een hond die niet alleen veel beweging nodig heeft, maar ook veel mentale uitdaging moet hebben door middel van gehoorzaamheidstraining of bijvoorbeeld speuren. Ook plaatsen wij haar het liefst in een rustige omgeving waar ze niet teveel prikkels krijgt. Een tuin om lekker in te spelen is een vereiste voor Shanti. 

Ben jij op zoek naar een hond waarmee je lekker aan het werk kunt? Heb jij ervaring met dit type honden en bij voorkeur met herders? Kan jij deze knappe dame geven wat ze nodig heeft? Reageer dan snel!

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: info.eindhoven@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht