Sjors *REACTIESTOP*

Omschrijving

Dit leuke koppie is van Sjors, een kruising van ongeveer 3 jaar oud. Sjors is bij ons gekomen omdat hij niet goed werd verzorgd bij zijn vorige eigenaar. 

Toen Sjors bij ons kwam was hij erg angstig. In zijn kennel voelde hij zich oké, maar buiten vond hij alles eng. Hij leek niet gewend te zijn om aan de riem te lopen en vond het allemaal heel spannend. Inmiddels gaat dit gelukkig al een stuk beter, al kan hij soms nog erg schrikken van dingen op straat en is hij voor sommige dingen nog angstig.

Sjors is dol op aandacht, hij moet soms even wennen aan nieuwe mensen maar hij vindt iedereen al snel lief en wil dan graag knuffelen. Hij is soms een kleine clown, vooral als hij los mag rennen op de speelwei is hij een heel grappig mannetje. Op andere honden kan Sjors wisselend reageren en voor katten is hij waarschijnlijk te wild en te druk. Sjors heeft namelijk veel energie en is een heel levendig hondje. Hij heeft ook een goede speurneus, we verdenken hem ervan dat hij deels teckel is, hij graaft graag gaten en stopt dan zijn neus erin om eens goed te ruiken. Ook tijdens het wandelen loopt hij steeds vaker lekker met zijn neus aan de grond te snuffelen.

Sjors moet nog veel leren. Hij kent geen gehoorzaamheidsoefeningen, al wil 'zit' inmiddels wel aardig lukken, vooral als dit hem iets lekkers oplevert. Gelukkig is hij slim en wil hij graag leren dus met wat oefening heeft hij de basiscommando's zo onder de knie. Ook wat betreft de opvoeding in huis is er waarschijnlijk nog wel wat werk aan de winkel, er lijkt gewoon heel weinig met hem gedaan te zijn. 

Voor Sjors zoeken wij een actieve eigenaar die ervaring heeft met honden en lekker met Sjors aan de slag wil gaan. Wij plaatsen hem in een rustige omgeving en gunnen hem een tuin om lekker in te graven en te ravotten. Een rustig huishouden, eventueel met oudere kinderen die aan honden gewend zijn zou prima bij Sjors passen. 

Ben jij op zoek naar een lieve, kleine druktemaker en ben je niet al te gehecht aan je tuin? Kan en wil jij tijd en energie steken in de verdere ontwikkeling van Sjors? Neem dan snel contact met ons op!

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: info.eindhoven@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht