Karel de Grote

Omschrijving

Maak kennis met de Vlaamse reus Karel de Grote. 

Karel is begin januari bij Dierenopvangcentrum De Doornakker binnen gebracht als vondeling, destijds als een hoopje ellende. Het was een scharminkel met vieze oren. Het leek erop dat hij gegrepen was door iets tijdens zijn zwerftocht, aangezien zijn achterhand helemaal open lag. Omdat zijn wonden erg en diep geinfecteerd waren is ook het vermoeden dat zijn zwerftocht helaas niet van korte duur was. 

Meneer de Grote is een lange medische weg ingegaan met zelfs een aantal operaties om van deze wonden te herstellen. Hij verblijft nu dus al een tijdje bij een gastgezin. Hierdoor zijn we zijn karakter wel helemaal gaan kennen. En wat zijn we toch allemaal verliefd geworden op dit gouden karakter van hem.

Karel is een heel rustig ontzettend zachtaardig konijn. Hij is heel erg gericht op mensen. Zeker als deze mensen ook nog iets lekkers vasthebben. Als een mak lammetje wijkt hij niet van je zijde. Ook zou Karel bij katten, honden en kinderen geplaatst kunnen worden. Dit deert hem allemaal niks. Hoe meer aandacht hoe beter!

Helaas bleef het voor Karel niet bij alleen de eerder genoemde medische mankementen. Op een rontgenfoto was duidelijk te zien dat zijn linkervoorpoot afwijkend is van de rechter. Er zit nogal wat lengteverschil tussen deze beide. Hierdoor heeft hij een wat vreemder huppeltje en als hij stil zit ontlast hij zijn linkerpoot vooral. Hij blijft er goed mobiel mee en lijkt er voor de rest niet veel last van te hebben. Hoe dit zich gaat uiten als hij eenmaal wat ouder is, is helaas niet helemaal bekend.

Karel de Grote is een ontzettend leuk konijn van een groot formaat, maar ook een groot karakter. Het is geen medisch wonderkindje, maar met Karel heb je echt een fantastisch konijnenkameraad. Bent u net als velen als een blok gevallen voor Karel? En heeft u een eenzame konijnendame thuis zitten of bent u op zoek naar een compleet nieuw konijnenduo? Laat dan snel van u horen! 

Karel de Grote verblijft in een gastgezin. Kennismaken kan alleen op afspraak.

Foto's: www.jennyvangompel.nl

Asiel

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.: 088 - 811 35 20
E-mail: bemiddeling@doc-eindhoven.nl

Terug naar overzicht