< Terug naar overzicht

Doe mee aan onze spaaractie voor kittens!

Lokaal

17 april 2019

Het kittenseizoen van 2019 is begonnen. De eerste zwangere moederpoezen en jonge katjes verblijven bij onze gastgezinnen en krijgen hier de best mogelijke zorg en opvoeding. 

Dierenopvangcentrum De Doornakker vangt jaarlijks meer dan 600 zwangere poezen, net bevallen poezen met hun kroost of jonge katjes die moederziel alleen gevonden worden, op.  Deze katten worden op de meest vreemde plekken gevonden. We vinden hen op hooizolders, in tuinhuisjes, in containers of zomaar in een doosje op de parkeerplaats van ons opvangcentrum. Natuurlijk kunnen deze katten en kittens op onze hulp rekenen, wil jij ons hier ook bij helpen? Doe dan mee aan de spaaractie voor kittens en geef hen een goede start!

De zorg voor moederpoezen en kittens is kostbaar 

De binnengekomen katten en kittens worden eerst door onze dierenarts nagekeken. Wij gaan ondertussen op zoek naar een gastgezin die de dieren voor ons wil opvangen. Deze gastgezinnen zijn ontzettend belangrijk voor ons. Zij zorgen ervoor dat zwangere poezen, net bevallen katten of hele jonge katjes niet in het asiel hoeven te verblijven maar op een huiselijke, rustige en liefdevolle plek terecht kunnen. Deze gastgezinnen worden door ons voorzien van alle benodigde materialen zoals speciale voeding, kattenbakken en krabplankjes. De allerjongste kittens die zonder moeder gevonden worden vragen speciale aandacht en zorg en daardoor ook specifieke benodigdheden zoals een warmtekussen om hen lekker te warm te houden en een speciale hartslagknuffel die een hartslag nabootst waardoor moederloze katjes gerustgesteld worden. De zorg voor deze dieren is intensief en je kunt je voorstellen dat het opvangen van 600 katten kostbaar is. Om ervoor te zorgen dat wij ook dit jaar de moederpoezen en kittens de best mogelijke zorg kunnen geven, organiseren we een spaaractie waarbij jij, als dierenvriend, een steentje kunt bijdragen aan de zorg voor de katten door het doneren van een product van het wensenlijstje. 

Hoe kun jij helpen?

Bekijk hieronder het wensenlijstje met producten die wij goed kunnen gebruiken om zo goed mogelijk voor de dieren te zorgen. 

  • Hill’s kittenvoer;
  • Hill’s kittenmousse;
  • Kattententje;
  • Kartonnen krabplankjes;
  • KMR Kittenmelk;
  • Een hartslagknuffel bijvoorbeeld  een lammetje, konijn of ezeltje;
  • Beaphar flesjes en speentjes;
  • Kittenkattenbak met lage instap;
  • SnuggleSafe warmtekussen;
  • Vlooienkammetje.

 

- Kies welk product, of producten, je zou willen doneren. Met iedere donatie groot en klein maak je ons en de vele kittens blij. Tijdens onze openingstijden (dinsdag 14:00 uur tot 20:00 uur, woensdag t/m vrijdag 14:00 uur tot 17:00 uur en zaterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur) ben je welkom aan de Doornakkersweg 51 in Eindhoven om spulletjes te doneren;
- Mocht je niet de mogelijkheid hebben om zelf langs te komen bij het dierenopvangcentrum is het ook mogelijk om je donatie online te bestellen en het te laten bezorgen bij ons opvangcentrum; 
- Wij zorgen ervoor dat de benodigdheden bij ons gastgezinnen terecht komen.
Heb je vragen of een goed idee om deze spaaractie uit te zetten bij bijvoorbeeld je collega’s, klasgenoten, familie of vrienden? Neem dan gerust contact met ons op via info@doc-eindhoven.nl. We denken graag mee of beantwoorden je vraag met alle plezier. 

Het zou geweldig zijn als jij ons wil helpen om deze katten en kittens de best mogelijke zorg te bieden. We zijn je enorm dankbaar voor je hulp!